to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 18.05.2012

Πολιτική

Συνέντευξη τύπου ΚΚΕ: Μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκ νέου επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Κομμουνιστικού κόμματος.


Με φόντο ένα πανό που έγραφε «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν-Μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ» η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλουν το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για να μην έχουν δυναμική αντιπολίτευση, να μην υπάρχει ισχυρό αντίβαρο στην κοινωνία» για να προσθέσει έπειτα ότι «δεν έχει πολιτική ρήξης και απεγκλωβισμού της Ελλάδας από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αφού τόνισε ότι ο λαός θα χάσει πολλά από τη συμμετοχή του κόμματος σε μια κυβέρνηση διαχείρισης, καθώς θα αναγκαζόταν έτσι να δώσει ισχυρό χαστούκι στο ρωμαλέο κίνημα αντίστασης και ανυπακοής, δηλαδή στο κίνημα που τιμώρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ισχυρού ΚΚΕ στη βουλή απέναντι στην κεντροδεξιά κυβέρνηση που, προκειμένου να νικήσει, επιστρατεύει πλέον επιχειρήματα αντικομουνιστικής υστερίας της δεκαετίας του '50. Διέφυγε βέβαια της κα Παπαρήγα ότι τα εν λόγω επιχειρήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ΚΚΕ και την "υπεύθυνη" στάση του μόνο τα καλύτερα λόγια ακούγονται από τους κάθε λογής εκπροσώπους του αστικού συστήματος και του μνημονίου.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι "στη λογική του μικρότερου κακού εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμμαχίες του. Η λογική του μικρότερου κακού και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης που οξύνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη θα φέρει το λαό και την πάλη του πολύ πίσω».

Παράλληλα τόνισε ότι «τα διλήμματα αριστερή διαχείριση κόντρα στην κεντροδεξιά ή δεξιά διαχείριση, με το κατάλληλο περιτύλιγμα, μοιάζουν με ένα ωραίο γλυκό που μέσα του κρύβει μπόλικο δηλητήριο. Εφησυχάζουν, σπέρνουν αυταπάτες, είναι όνειρο θερινής νυκτός, αδρανοποιούν το λαό απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που θα είναι καταιγιστική. Αυτά τα διλήμματα σπέρνουν προσδοκίες, οδηγούν το λαό στην χειρότερη απογοήτευση της μεταπολίτευσης, στρώνουν το δρόμο στην ήττα του λαού».

Ολοκληρώνοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι "τραβάνε το λαό προς τα πίσω υποσχόμενοι ότι θα γίνουν το καλό ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο που είναι αδύνατο να γυρίσουμε στην 10ετία του ‘70 και ‘80. Αποδεικνύουν ότι το όνειρο τους είναι να γίνουν η νέα σοσιαλδημοκρατία που σκότωσε το όνειρο εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη και όχι μόνο", μιλώντας και για "πασοκοποίηση" του ανταγωνιστικού, για τη λογική του ΚΚΕ, αριστερού σχηματισμού. 

Ο Περισσός αξιολογεί φανερά ως μεγάλο του αντίπαλο στις επικείμενες εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε οι αντικομουνιστές της  δεξιάς ή οι μνημονιακοί φιλελεύθεροι του κέντρου προβληματίζουν την ηγεσία του ΚΚΕ, απομακρύνοντας έτσι όλο και περισσότερο τη βάση του κόμματος.

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)