to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 01.02.2013

Κοινωνία

Συνέντευξη τύπου για την υγεία: Έτοιμη να εκραγεί η υγειονομική βόμβα - Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία στους ανασφάλιστους πολίτες

Την ανάγκη να απαντηθεί γρήγορα το αίτημα της κοινωνίας για τη δυνατότητα πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη υπογράμμισαν σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, πλαισιωμένοι από τα μέλη του συντονιστικού της οργάνωσης Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αντώνη Ντάσσιο, φυσικοθεραπευτή, εργαζόμενο στο ΠΠΓΝΠ, και Τάκη Γεωργακόπουλο, γιατρό στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».


Η Μαρία Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υποδομών και στελέχωσης σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν όλες οι υγειονομικές δομές της περιοχής, κάνοντας λόγο για εγκληματική πρακτική από την πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων (σ.σ.: η αναλυτική τοποθέτηση έχει σταλεί από το γραφείο της κας Κανελλοπούλου). 

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου επικεντρώθηκε στη θέση και στον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όσον αφορά στην υγεία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζετε πολύ καλά από τα ρεπορτάζ ότι οι υγειονομικές δομές στην Αχαΐα βρίσκονται υπό κατάρρευση. Την ίδια στιγμή, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, πληθαίνει ολοένα ο κόσμος που είναι ανασφάλιστος, που δεν έχει καν τη δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία. Εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ. Η μη δυνατότητα ασφάλισης δεν είναι προσωπική υπόθεση κάθε ανασφάλιστου, δεν είναι προσωπική αποτυχία. Αποτελεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Οι δαπάνες για την υγεία περικόπηκαν στον προϋπολογισμό κατά 13% και θα περικοπούν και άλλο αν δεν πιάσουν τα νούμερα που έχουν ζητήσει οι πιστωτές. […]
Πρόκειται για υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Τα κοινωνικά ιατρεία και όλες οι εθελοντικές δομές μπορούν εν μέρει να ανακουφίσουν, δεν μπορούν όμως να υποκαταστήσουν το δημόσιο υγειονομικό σύστημα. 

Το πολιτικό αίτημα της κοινωνίας πρέπει να απαντηθεί. Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, να αλλάξει τώρα η ιεράρχηση στις δαπάνες για την υγεία. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να μην έχει το δικαίωμα πρόσβασης στην περίθαλψη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους πολίτες να συστρατευτούν και να συντονιστούν με τους υγειονομικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν χθες κινητοποιήσεις, καθώς η ίδια η κοινωνία είναι εκείνη που μπορεί να κάνει αποτελεσματικό τον αγώνα για το δικαίωμα στην υγεία και την υγειονομική περίθαλψη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)