to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 24.06.2013

Πολιτική

Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ στις 24 Απριλίου: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πληρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» - Ονομαστική λίστα

Όταν οι εργαζόμενοι ενημέρωναν την κοινωνία για τα κακώς κείμενα της ΕΡΤ που η "υπεύθυνη" τρικομματική κυβέρνηση δημιουργούσε


Στις 24 Απριλίου 2013 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κατά την τρικομματική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ΕΡΤ εργάζονται 661 δημοσιογράφοι με μηνιαίες μεικτές αποδοχές, 1.420.000 ευρώ, με καθαρά περί τις 877.000 ευρώ.

Στον αντίποδα τους τελευταίους μήνες προσελήφθησαν με ειδικές συμβάσεις συμβούλων και ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων 26 άτομα με ετήσιο κόστος 1.031.400 ευρώ.

Στην συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξηγούσαν ότι για αυτούς τους λόγους αλλα και για τον ασφυκτικό έλεγχο που υφίστανται από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους ήταν αναγκασμένοι να απεργήσουν και μετά από 7 εβδομάδες απεργιών, απάντηση για όλα αυτά δεν είχαν πάρει.

Σε δημοσίευμα στο Ποντίκι της επόμενης ημέρας, 25 Απριλίου, διαβάζουμε οτι «πολλοί από αυτούς δεν παρέχουν εργασία στην ΕΡΤ, αλλά σε γραφεία πολιτικών αρμοδίων ενώ οι περισσότεροι έχουν μια εβδομαδιαία εκπομπή.

Οι σύμβουλοι με σχέση ΠΕΘ, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι οι: Χριστίνα Αρμάνη, Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, Μανούσος Καμπανέλης, Γιώργος Κουβαράς, Γιώργος Νταούλης, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Ανθή Σαλαγκούδη, Γιώργος Αντωνίου, Βασίλης Θωμόπουλος, Μανώλης Κοττάκης, Έλλη Στάη, Μανώλης Τσακίρης, που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα σε καθημερινές εκπομπές ή δελτία ειδήσεων ή διευθυντικές θέσεις.

Ως ειδικοί σύμβουλοι αναφέρονται οι: Αντώνης Λιάρος, Στάθης Μιχαήλ, Γιώργος Μπράμος, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ματίνα Ρέτσα, Γεωργία Πασπαράκη, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Χρήστος Μαχαίρας, Βούλα Κεχαγιά, Κώστας Μαζάνης, Αναστάσιος Ρωσόπουλος, Χρήστος Καστρίτης και Σωκράτης Χατζηιωάννου.

Στο ραδιομέγαρο, μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων, συρρικνώνονται ή κλείνουν ολόκληρα τμήματα παραγωγής και ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Την ίδια ωστόσο στιγμή, είτε με μεικτές παραγωγές είτε με απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες, δίνονται τηλεοπτικές παραγωγές με υψηλό κόστος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καθημερινή εκπομπή με την Ανθή Σαλαγκούδη, που βρίσκεται ήδη σε έρευνα του εισαγγελέα, με κόστος 360.200 ευρώ. 

Πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)