to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 04.01.2014

Πολιτική

Συνέντευξη Δένδια στην «Καθημερινή» για την τρομοκρατία (με λίγο Δεκέμβρη του '08...)

Συνέντευξη του υπ. Δημ. Τάξης δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή, όπου διαβεβαιώνει πως η αστυνομία δεν κινείται «στα τυφλά» για το χτύπημα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη. Ο Ν. Δένδιας επιτίθεται στη Δικαιοσύνη για την απελευθέρωση Μαζιώτη ενώ για μια ακόμη φορά δείχνει πόσο τον ενόχλησε η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008


Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΛΑΣ δεν πορεύεται στα «τυφλά» ως προς τα χτυπήματα στην πρεσβεία της Γερμανίας, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, δίνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Το ίδιο ισχύει και με άλλες υποθέσεις, που επίσης διερευνώνται, τονίζει, σπεύδοντας, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι «από το σημείο αυτό μέχρι να σχηματιστεί δικογραφία, η απόσταση είναι τεράστια». 

Για την ανησυχία που είχε εκφράσει προ εβδομάδων για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα ο Ν. Δένδιας υπενθυμίζει πως «είχα αναφέρει επί λέξει, σε συνέντευξή μου στις 24/11/2013, ότι “θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο επόμενος στόχος”. Αλλά στην πράξη αυτό σημαίνει ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει η χώρα εδώ και έξι χρόνια, είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι δυνητικοί στόχοι, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να φυλαχθούν απόλυτα ούτε από το σύνολο της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας». 

Σε ότι αφορά τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη: «Θα πρέπει να διερωτηθούμε ως Πολιτεία και ως κοινωνία πως φτάσαμε στο σημείο το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται, δηλαδή, ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης λόγω παρέλευσης 18μήνου και να μην έχει υπάρξει οιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός. 

Για  τις σχέσεις της «τρομοκρατίας» με το κοινό ποινικό έγκλημα: «Μία σειρά από ενδείξεις αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι υπάρχει ώσμωση», ενώ για την ικανότητα που επιδεικνύει ο χώρος της ένοπλης βίας να ανασυγκροτείται επισημαίνει πως υπάρχουν δύο αντιλήψεις: «Από τη μία, η σεχταριστική αντίληψη της μικρής μαρξιστικής-λενινιστικής ομάδας στα πρότυπα της 17Ν, η οποία δρα και λειτουργεί με όλους τους συνωμοτικούς κανόνες... Και από την άλλη, ένας ευρύτερος χώρος άσκησης βίας, αυτοχαρακτηριζόμενος «αναρχικός», με εκατοντάδες μέλη, ο οποίος είναι εν πολλοίς προϊόν της κατάστασης που επικράτησε στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012». 

Πληροφορίες από real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)