to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 09.11.2012

Διεθνή

Συνέντευξη Ασαντ: «Μόνο "η κάλπη" θα με διώξει - οι αντάρτες στηρίζονται από το εξωτερικό» (βίντεο)

«Δεν πρόκειται για έναν εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για τρομοκρατία και για μια υποστήριξη που παρέχεται από το εξωτερικό στους τρομοκράτες για την αποσταθεροποίηση της Συρίας. Αυτός είναι ο πόλεμός μας», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο Russia Today ο σύρος πρόεδρος.


Το βίντεο της συνέντευξης στοι RT (στα αγγλικά):





Το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ:

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT η οποία μεταδόθηκε σήμερα τονίζει ότι μόνον «η κάλπη» μπορεί ν' αποφασίσει για το μέλλον του και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας «μακροχρόνιας» σύγκρουσης με τους αντάρτες.


"Η αποχώρηση --ή μη-- του προέδρου μπορεί να αποφασιστεί μόνο μέσω της κάλπης», υπογράμμισε ο Άσαντ, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για «ένα θέμα που αφορά το λαό».

"Το θέμα δεν είναι τι λέγεται, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε μέσω της κάλπης και η κάλπη είναι αυτή που θα αποφανθεί πολύ απλά για τον αν θα παραμείνει ή θα φύγει ένας πρόεδρος», υπογράμμισε ο Άσαντ στη συνέντευξη, που έδωσε στα αγγλικά.

Στη συνέντευξή του, την οποία έδωσε στη Δαμασκό, στον ανταποκριτή του Russia Today (RT), ο Άσαντ υποστήριξε επίσης ότι η Συρία δε βρίσκεται σε «εμφύλιο», αλλά σε μια σύγκρουση με τους αντάρτες, η οποία μπορεί να παραταθεί για μεγάλο διάστημα, εάν αυτοί συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη από το εξωτερικό.

"Δεν πρόκειται για έναν εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για τρομοκρατία και για μια υποστήριξη που παρέχεται από το εξωτερικό στους τρομοκράτες για την αποσταθεροποίηση της Συρίας. Αυτός είναι ο πόλεμός μας», υπογράμμισε.

"Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ένα δύσκολο πόλεμο. Δεν μπορεί να έχει την απαίτηση κανείς από μια μικρή χώρα, όπως η Συρία, να νικήσει σε διάστημα μερικών ημερών ή εβδομάδων όλες αυτές τις χώρες που μάς πολεμούν», τόνισε ο Άσαντ αναφερόμενος στις ΗΠΑ, τη Δύση και τις αραβικές χώρες.

"Εάν σταματήσει η υποστήριξη των ανταρτών από το εξωτερικό μπορώ να πω ότι θα είμαστε σε θέση να το τελειώσουμε όλο αυτό σε μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε.

"Όμως, όσο συνεχίζεται επ' αόριστον η επιμελητειακή και άλλη υποστήριξη των ανταρτών και ο εξοπλισμός τους, αυτός θα είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμος», υπογράμμισε ο σύρος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)