to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 23.02.2022

Κοινωνία

Συνελήφθησαν εργαζόμενοι και αντιδήμαρχος για υπόθεση κακοποίησης ζώων στη Σπάρτη

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές έπειτα από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά σε βάρος ζώων, τα οποία φιλοξενούνται στα δύο κυνοκομεία του δήμου Σπάρτης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για δύο εργαζόμενους και τον αντιδήμαρχος που έχει στην αρμοδιότητά του, το συγκεκριμένο αντικείμενο


Σύμφωνα με τον υπ.  Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκος, ο αντιδήμαρχος είναι πρώην αστυνομικός. «Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους» υποστήριξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, -ο οποίος βρέθηκε στο βρέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο για τον κυνικό του διάλογο με τον Σπήλιο Λιβανό για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία και τις δηλώσεις περί «εποποιίας» των «αποζημιώσεων με τσάντες» που οδήγησαν στην αποπομπή του δεύτερου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-, ισχυρίστηκε τα εξής:

«Οι συνθήκες φύλαξης, μπορεί όντως να είναι πολύ δύσκολες και να χρειάζονται αρκετές βελτιώσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο φιλοξενίας Αγίας Κυριακής και Ξηροκαμπί απ΄ το τμήμα κτηνιατρικής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας, όπως αναφέρεται στην υπ. αριθμ. πρωτ. 23637/24.01.2022, έκθεση αυτοψίας, τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, είχαν στη διάθεσή τους νερό και είχαν καλή θρεπτική κατάσταση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)