to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 10.10.2012

left.gr

Πολιτική

Συνελήφθησαν 24 νεαροί διαδηλωτές - Συγκέντρωση στις 10 στην Ευελπίδων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας προσήχθησαν διακόσια είκοσι (220) άτομα και συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24), σε βάρος των οποίων σχηματίζονται δικογραφίες για τα, κατά περίπτωση, διαπραχθέντα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, αντίστασης, βαριάς σωματικής βλάβης, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, εξύβρισης και παράβασης του Ν. περί όπλων, εκρηκτικών κλπ. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Αύριο στις 10 στην Ευελπίδων συγκέντρωση συμπαράστασης στους 24 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων 5 ανήλικοι και άτομα νεαρής ηλικίας (19-20 ετών). Οι περισσότεροι συνελήφθησαν μόνο και μόνο επειδή φορούσαν μάσκα για να προστατευθούν από τα χημικά (κουκουλονόμος γαρ!). 


Ένας εκ των συλληφθέντων είναι τραυματίας με χτύπημα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του δώσανε χαρτί με φαρμακευτική αγωγή, το οποίο κρατά η αστυνομία και δεν το δίνει στους συγγενείς τους, ώστε να προμηθευθούν τα φάρμακα.


Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων και μέλος της νεολαίας ΣΥΝ. Για τον συγκεκριμένο διαδηλωτή υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες ότι συνελήφθη μετά από τρικλοποδιά ΜΑΤατζή κατά τη διάρκεια κυνηγητού πολιτών ασχέτων με οποιοδήποτε επεισόδιο. Του αφαιρέθηκε το κινητό και δεν τον άφησαν να επικοινωνήσει με τους δικούς του ή με δικηγόρο για 5 ώρες.


Αυτή την τακτική, η οποία είναι απολύτως παράνομη, τη συναντάμε για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, που οι προσαγωγές και οι συλλήψεις εργαζομένων και διαδηλωτών έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο....


Να σημειωθεί ότι για πάρα πολλές ώρες δεν επιτρεπόταν η είσοδος των δικηγόρων τους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, μετά από πολλές αρνήσεις, ενημερώθηκε τελικά από αστυνομικούς, οι οποίοι δεν της επέτρεψαν όμως να δει τους προσαχθέντες...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)