to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 21.07.2021

Διεθνή

Συνελήφθη βρετανός για την πειρατεία σε λογαριασμούς διασημοτήτων και πολιτικών στο Twitter

Ένας Βρετανός συνελήφθη σήμερα στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής δικαιοσύνης, που κρίνει τον Βρετανό ύποπτο για συμμετοχή στην παραβίαση 130 λογαριασμών διασημοτήτων και πολιτικών στο Twitter τον Ιούλιο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.


Ο Τζόζεφ Ο’Κόνορ, 22 ετών, κατηγορείται από την ομοσπονδιακή αμερικανική δικαιοσύνη για το ρόλο του σε αυτήν την εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση, η οποία είχε στόχο μεταξύ άλλων τους λογαριασμούς των Τζο Μπάιντεν, Μπαράκ Ομπάμα, 'Ιλον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς στο twitter.

«Εκτός από την επίθεση στο Twitter στις 15 Ιουλίου 2020, ο Ο’Κόνορ κατηγορείται για παραβίαση σε υπολογιστές σχετικά με την κατάληψη λογαριασμών στο TikTok και το Snapchat», καθώς και «διαδικτυακή παρενόχληση ενός ανηλίκου θύματος», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το περασμένο καλοκαίρι, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγινε στόχος μιας εντυπωσιακής επίθεσης, δεδομένων των προβεβλημένων λογαριασμών που παραβιάστηκαν.

Ένα μήνυμα που ζητούσε από χρήστες του μέσου να στείλουν bitcoin σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση εμφανιζόταν στους λογαριασμούς αυτών των διασημοτήτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η απάτη επέτρεψε στους χάκερ να αποσπάσουν συνολικά 100.000 δολάρια.

Το Twitter, του οποίου η δημόσια εικόνα επλήγη σοβαρά, εξήγησε ότι οι χάκερ κατάφεραν να χειραγωγήσουν με επιτυχία ένα μικρό αριθμό εργαζομένων της πλατφόρμας, μέσω μιας λειτουργίας ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) για την απόκτηση πρόσβασης σε παραβιασμένους λογαριασμούς.

Η δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατηγορίες ενάντια σε τρεις νεαρούς πειρατές στον κυβερνοχώρο: τον Αμερικανό Γκράχαμ Κλαρκ, τότε 17 ετών, τον Μέισον Σέπαρντ, έναν 19χρονο Βρετανό και τον Νίμα Φατζέλι, έναν 22χρονο Αμερικανό.

Αφού ομολόγησε την ενοχή του, ο πρώτος, που θεωρήθηκε ο εγκέφαλος της επίθεσης, καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε φυλάκιση τριών ετών.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)