to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 30.08.2021

Αθλητισμός

Ποινική δίωξη στον Σεμέδο - Τον κατήγγειλε 17χρονη για ομαδικό βιασμό - Αρνείται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με όσα είπε η 17χρονη, η οποία συνοδευόταν από τη μητέρα της, έπιναν με τον ποδοσφαιρστή σε μπαρ και μετά την κατανάλωση αλκοόλ, την πήγε στο σπίτι του όπου και την κακοποίησε σεξουαλικά - Συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής και 40χρονος, καθώς κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της 17χρονης


Στη σύλληψη του ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο, προχώρησαν οι αρχές μετά από καταγγελία 17χρονης για βιασμό, σύμφωνα με το NEWS 24/7.

Η νεαρή κοπέλα προσήλθε την Κυριακή (29/8) στο τμήμα ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και προχώρησε σε καταγγελία.

Σύμφωνα με όσα είπε η 17χρονη, η οποία συνοδευόταν από τη μητέρα της, έπιναν με τον ποδοσφαιρστή σε μπαρ και μετά την κατανάλωση αλκοόλ, την πήγε στο σπίτι του όπου και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Μετά την καταγγελία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ποδοσφαιριστή, το οποίο εκτελέστηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο σπίτι του. Την Τρίτη (31/8) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό - Συνελήφθη και ο 40χρονος που κατηγορείται μαζί με τον Σεμέδο

Ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού (άρθρο 336 παρ.3 ΠΚ) ασκήθηκε σε βάρος του 27χρονου Πορτογάλου αμυντικού.

Συνελήφθη το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, και ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον γνωστό αλλοδαπό ποδοσφαιριστή, που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, για τον βιασμό 17χρονης, στο σπίτι του ποδοσφαιριστή, στην Γλυφάδα.

Ο 40χρονος συνελήφθη με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, ύστερα από την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Ο 40χρονος, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός μάνατζερ, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον εισαγγελέα.

Αρνείται τις κατηγορίες - Αύριο απολογείται

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον 21ο τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί για την κατηγορία που του αποδόθηκε, ύστερα από σχετική καταγγελία 17χρονης. Ο ίδιος θα απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (31/8), ενώ μέχρι τότε θα κρατείται.

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο συνήγορος του ποδοσφαιριστή, Ρούμπεν Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε σχετικά:

Ο δικηγόρος του Ρούμπεν Σεμέδο, Σταύρος Γεωργόπουλος

"Αρνείται την κατηγορία ο εντολέας μου. Σκεφτείτε όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα, να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δηλωση μου με βία", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Όταν καταγγέλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγέλια".

Υποστήριξε δε ότι η καταγγέλουσα ήταν 19 ετών, λέγοντας: "Αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά".

Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου»

Σε μία λακωνικότατη ανακοίνωση προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με το ζήτημα του Σεμέδο, δηλώνοντας ότι σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου και δεν παίρνει προς το παρόν θέση. 

Αναλυτικά: 

 «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας. Ως εκ τούτου αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ruben Semedo, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση».

Το αμαρτωλό παρελθόν του Πορτογάλου

Ο Πορτογάλος όμως έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη. Στις 29/10 του 2017, συνελήφθη έπειτα από καταγγελία γυναίκας που υποστήριξε ότι είχε δεχθεί επίθεση με σπασμένο μπουκάλι, από τον ποδοσφαιριστή. Είχαν προηγηθεί προτάσεις σεξουαλικής φύσεως, τις οποίες εκείνη απέρριψε. Στις 19/11 ανακρίθηκε από την αστυνομία, ως ύποπτος για επίθεση -υπό την απειλή όπλου- σε υπάλληλο γνωστού nightclub της πόλης

Η έρευνα αποκάλυψε πως είχε εκνευριστεί καθώς του έλεγαν πως το club έχει κλείσει και πρέπει να φύγει, αλλά εκείνος ήθελε να μείνει κι άλλο. Οι αρχές έψαξαν το σπίτι του, το όπλο δεν το βρήκαν και τον άφησαν ελεύθερο να συνεχίσει τη ζωή του. Στις 20/2 του 2018 έκανε τρεις τις συλλήψεις. Αυτήν τη φορά στο κρατητήριο βρέθηκαν και ο εξάδελφος με τον φίλο του.

Τι είχαν κάνει; Είχαν επιτεθεί σε έναν άνδρα, τον απήγαγαν, τον μετέφεραν στο υπόγειο του σπιτιού του Σεμέδο (το είχε μετατρέψει σε disco room) όπου τον έδεσαν σε μια καρέκλα, τον χτύπησαν με ρόπαλο του μπέιζμπολ, τον απείλησαν πως θα του κόψουν τα δάχτυλα, μετά πήραν τα κλειδιά του διαμερίσματος του, πήγαν σε αυτό πήραν -μεταξύ άλλων-24.000 ευρώ, ρολόγια, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο δικηγόρος του Σεμέδο είπε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του ήταν θύμα οικονομικής απάτης.


Το θύμα είχε πει και ότι ο Σεμέδο τον είχε πυροβολήσει δυο φορές, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Βαλένθια. Αλλά αστόχησε. Το όπλο της επίθεσης βρέθηκε στο σπίτι του παίκτη, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι του άνηκε. Ο δικαστής απέρριψε το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Πορτογάλου με εγγύηση, αφού οι κατηγορίες (επίθεση, απειλές, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα δολοφονίας) ήταν πολλές και σοβαρές, ενώ είχε την οικονομική δυνατότητα να εξαφανιστεί.

Πέρασε στη φυλακή 142 ημέρες, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ, στις 13/7. Στους όρους ήταν αυτός που του απαγόρευε να φύγει από τη χώρα ή να πλησιάσει το θύμα πιο κοντά από 300 μέτρα. Έπρεπε και να παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, έως τη δίκη. Δυο χρόνια αργότερα δεν είχε οριστεί.

Δεν μπορεί να πάει στην Ισπανία έως το 2028

Με τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε 15 1/2 χρόνια κάθειρξης, τον Ιούλιο του 2020 παραδέχθηκε τις κατηγορίες της απαγωγής, της ληστείας και της παράνομης κατοχής όπλου, πλήρωσε πρόστιμο 46.000 ευρώ και τον ενημέρωσαν πως εάν έφευγε από την Ισπανία, αφενός θα χρειαστεί άδεια για να βγει από τα σύνορα, αφετέρου δεν θα μπορεί να επιστρέψει έως το 2028.

Ομολόγησε σε συνέντευξη του στην A Bola ότι "είχα περάσει πολλά βράδια, κλαίγοντας, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μπροστά σε κανέναν. Πολλά ήταν και τα βράδια που δεν κοιμήθηκα, γιατί σκεφτόμουν πόσο υπέφερε η οικογένεια μου. Κατάλαβα ότι δεν αξίζει να περνάς το χρόνο σου με ανθρώπους που σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Είναι προτιμότερο να είσαι μαζί με αυτούς που αγαπάς. Τους δυο πρώτους μήνες ήταν σαν να μην περνούσε ο χρόνος. Δεν είχα την παραμικρή πληροφορία για το τι γινόταν έξω. Με τη μητέρα μου συμφωνήσαμε πως είχαμε επιλέξει λάθος δικηγόρους".

Ομολόγησε ότι πέρασε από το μυαλό του ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά. "Στην αρχή μου έλεγαν ότι σε 1-2 εβδομάδες, όλα θα ‘χουν τελειώσει. Μετά το δεύτερο μήνα άρχισα να σκέφτομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο".

Πηγές: Sport24.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)