to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 02.07.2021

Κοινωνία

Τους πήρε 9 μήνες να συλλάβουν τον «υπαρχηγό» της Χρυσής Αυγής - Οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού

Συνελήφθη τελικά, το βράδυ της Πέμπτης, μετά από διάστημα εννέα ολόκληρων μηνών, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής σε διαμέρισμα περιοχή του Ζωγράφου - Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα»...


Στις φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο Χρήστος Παππάς, όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών ενώπιον του οποίου βρέθηκε νωρίτερα ο φυγόποινος χρυσαυγίτης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την επιθυμία να μην μεταχθεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, έχει επιστρέψει στη ΓΑΔΑ αναμένοντας τη μεταγωγή του.


Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης συναντήθηκε με τον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα έως 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ. Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

Ο Χρήστος Παππάς, «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου που παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο, όταν είχε ρίξει αυλαία η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, και συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ο υπόδικος νεοναζί πέρασε το βράδυ στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο Χρυσοχοϊδης  είδε... επιτυχία - την 4η σε ένα μήνα μάλιστα!

Επανήλθε στις θριαμβολογίες ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ξεχνώντας πως επί 9 μήνες ο χρυσαυγίτης «υπαρχηγός» παρέμενε ασύλληπτος κάτω από τη μύτη της αστυνομίας και αφού πρώτα είχε ξεφύγει μέσα από τα χέρια των αρχών. Ετσι, ο υπ. ΠροΠο χαρακτήρισε «αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής έρευνας» τη σύλληψη Παππά, την οποία βάφτισε «τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαπενθήμερο», αναφερόμενος στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, την εξάρθρωση κυκλώματος στη Ζάκυνθο και την ανεύρεση των κλεμμένων έργων από την Εθνική Πινακοθήκη...

Ν. Ηλιόπουλος: «Οι ευθύνες συνεχίζουν να βαραίνουν όσους επέτρεψαν το φιάσκο της διαφυγής Παππά»

«Η σύλληψη του νεοναζί Χρήστου Παππά αποτελεί μια καλή είδηση για κάθε δημοκρατικό πολίτη», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θέλει θράσος να πανηγυρίζουν για τη σύλληψη του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, αυτοί που τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους».

Η επιχείρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει το news247.gr, άντρες της Αντιτρομοκρατικής τον είχαν εντοπίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου όπου είχε βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα, τον παρακολούθησαν και σήμερα μετά από επιχείρηση, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Μαζί του συνελήφθη και μία 52χρονη Ουκρανή -πρόσφατα είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα- για υπόθαλψη.

Αμέσως μετά την σύλληψή του με το σε βάρος του ένταλμα που εκκρεμούσε οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και θα ακολουθηθεί το πρωί η διαδικασία της εκτέλεσης του εντάλματος στον αρμόδιο εισαγγελέα για να πάρει και εκείνος τον ίδιο δρόμο των φυλακών που και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης ακολούθησαν.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

"Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.".
Χρήστος Παππάς: Εξαφανισμένος επί 9 μήνες

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς διέφευγε της σύλληψης από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και το δικαστήριο ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση για την νενοναζιστική οργάνωση.

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρήστος Παππάς, που την πληροφορήθηκε από τον δικηγόρο του και τα ΜΜΕ, θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές. Αντ’ αυτού όμως, και ενώ όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες ακολούθησαν τα προβλεπόμενα, ο Παππάς προτίμησε τον δρόμο της φυγής. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, περί ετοιμότητας και σχεδίου σύλληψης των χρυσαυγιτών, άμα τη εισαγγελική εντολή.

Από τις πρώτες ημέρες της διαφυγής του Παππά σενάρια τον εμφάνιζαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό τα οποία, όπως φαίνεται, διαψεύδονται.

Λίγες μέρες μάλιστα, μετά την καταδικαστική απόφαση, ο συνήγορος του φυγόποινου Παππά, είχε καταθέσει έφεση.

Πελώνη για σύλληψη Παππά: «Η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας»

Το σχόλιο της κυβ. εκπροσώπου για τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής:

«Η Ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελληνική αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θετική εξέλιξη, αλλά υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ​για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά:

«Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη.

Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».​

ΚΚΕ: Η καθυστερημένη σύλληψη Παππά δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμό

«Η καθυστερημένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, για εννιά μήνες σύλληψη του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Χρ. Παππά, δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμό, γιατί τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και τα άλλα φασιστοειδή, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, παραμένουν στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος για όποτε τους χρειαστεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με τη σύλληψη του Χρ. Παππά.

«Τους ναζιστές εγκληματίες και τις παραφυάδες τους μπορούν να τους απομονώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι, με την οργανωμένη πάλη τους κι όχι όσοι τους εξέθρεψαν και για χρόνια τους ανέχτηκαν» προσθέτει.

ΜέΡΑ25: Ανάγκη να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις "ιδέες" τους στην κοινωνία

Την ανάγκη «να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις "ιδέες" τους στην κοινωνία» υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, αναφερόμενο στη σύλληψη του Χρήστου Παππά.

Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος τονίζει: «Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της "Χρυσής Αυγής". Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις "ιδέες" τους στην κοινωνία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)