to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνελήφθη ο διαχειριστής του «Νταχάου ζώων» στο Βόλο

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο διαχειριστής του Καταφύγιου αδέσποτων Γλαφυρών του Δήμου Βόλου, Νίκος Πολύζος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση ζώων και τις φρικαλέες συνθήκες φιλοξενίας τους.


Η Φιλοζωική ομάδα του Βόλου και εκπρόσωποι ομάδων από την Αθήνα πραγματοποίησαν χθες αυτοψία στο Καταφύγιο διαπιστώνοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και κατέθεσαν έγγραφη αναφορά στον Εισαγγελέα Βόλου

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το e-thessalia.gr με αποστεωμένα και διαμελισμένα τουλάχιστον 15 ζώα ανάμεσα σε θάμνους και ξερά κλαδιά δέντρων. Περίπου 50 ζώα που φιλοξενούνται, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση άρρωστα, σκελετωμένα, πεινασμένα, και βρώμικα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων ζητούν να επιτραπεί η είσοδος τους στο Καταφύγιο για την περίθαλψη των ζώων. Σε πορεία από το δημαρχείο μέχρι την παραλία προχώρησαν πολίτες σηκώνοντας πλακάτ εναντίον του  δήμαρχου του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Διαμελισμένα ζώαΔιαμελισμένα πτώματα ζώα | e-thessalia.gr

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας δήλωσε με ανακοίνωσή του ότι όλα πηγαίναν καλά και ότι η εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το καταφύγιο ήταν διαφορετική σε σχέση με τη χθεσινή. Χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και ισχυρίστηκε ότι όλα συμβαίνουν για να πληγεί ο Αχιλλέας Μπέος.

«Σε ότι αφορά τα κουφάρια των ζώων που εντόπισαν οι φιλόζωοι ανέφερε πως βρίσκονται αρκετά μακριά από το χώρο του καταφυγίου και πως υπάρχουν χρόνια στο σημείο. Τέλος αναφορικά με τα νεκρά ζώα που εντοπίστηκαν στο περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου ανέφερε πως πέθαναν λόγω ανίατης αρρώστιας, καθώς η αποθεραπεία τους δεν ήταν εφικτή», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου:

Χθες 18/10/15 έγινε επίσκεψη στο δημοτικό «καταφύγιο» αδέσποτων ζώων  στις Γλαφυρές του Βόλου από πολίτες και μέλη φιλοζωικών σωματείων εντός και εκτός Βόλου. Η κατάσταση που αντίκρισαν ήταν πέρα από κάθε εφιαλτικό σενάριο.

Μέσα στα κλουβιά ήταν υποσιτισμένα και αδύναμα ζώα και στο χώρο γύρω από το «καταφύγιο» υπήρχαν σκελετοί και πτώματα ζώων σε πλήρη αποσύνθεση. Παρούσα ήταν η υπάλληλος του «καταφυγίου» και απών ο υπεύθυνος-ανεύθυνος ιδιώτης που είχε αναλάβει τη διαχείριση του.

Ζητήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα που όμως δεν πραγματοποιήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία η οποία μετέβη στο χώρο. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις δέκα ημέρες είχε πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικός έλεγχος από μέλη Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και από τα δυο φιλοζωικά σωματεία. Πλέον, δεν μιλάμε για κακή διαχείριση του «καταφυγίου», αλλά για ποινικά αδικήματα. Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί πως θα καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα.

Απάντηση της δημοτικής αρχής:

Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και γητευτές… πετεινών, και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα.

Παρά την τεράστια προβολή που προσπάθησαν να δώσουν οι γραφικοί της τοπικής παραδημοσιογραφίας και στην «κινητοποίηση» της Κυριακής μόλις καμιά 50αριά περίεργοι ήρθαν από άλλες περιοχές να προστεθούν στις ιδιαίτερες τοπικές μορφές, όπως του Κλημόπουλου και του Δούρα (!!!) και καμιά δεκαριά αναρχικών, για να διαμαρτυρηθούν για τη δήθεν κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων.
Φαιδρότητα χωρίς όρια.

Οι πολίτες του Βόλου αναγνωρίζουν στη σημερινή Δημοτική Αρχή μια τεράστια προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα, μια προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και της κοινής λογικής, που θέλει τις ανάγκες των ανθρώπων να προηγούνται από αυτές των ζώων.

Και τέτοια ανάγκη, και αναφαίρετο δικαίωμα, είναι οι πολίτες να περπατούν, να διακινούνται σε κάθε σημείο της πόλης χωρίς τον κίνδυνο να δεχτούν επιθέσεις, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, από επικίνδυνα ζώα, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και ενδεχομένως και για την ίδια τους τη ζωή.

Ως Δημοτική Αρχή και παρά την προφανή λυσσαλέα υπονόμευση που δεχόμαστε στο έργο μας, από τους γνωστούς περιθωριακούς κύκλους, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε και σύντομα θα ολοκληρώσουμε το έργο μας για μια πόλη ασφαλή και καθαρή, πάντα, όμως, με προσοχή και φροντίδα για τα άτυχα αυτά ζώα, που ας μην λησμονούμε στιγμή έχουμε ευθύνη όλοι μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)