to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 01.10.2013

Κοινωνία

Συνελήφθη και ο πρώην αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Γ. Γερμενή για κατοχή όπλων και λαθραίων αυτοκινήτων

Ένας ακόμα αστυνομικός που είχε διατεθεί στο παρελθόν στη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στo πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και για πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας.


Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα θεωρείται πιθανόν ότι το χρησιμοποιούσε και ως περιπολικό- «μαϊμού».


Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.


Πρόκειται για 55χρονο ανθυπαστυνόμο, ο οποίος τώρα υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αλλά μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στη φρουρά του βουλευτή Γιώργο Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα».


Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 42 φυσίγγια διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, ένα δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ», αφίσα με τίτλο «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ».


Στο προαύλιο του σπιτιού του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.


Ακόμα, για το δεύτερο όχημα δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων - σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των περιπολικών της Αστυνομίας.


Στο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε τη σειρήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ., υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος, δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων, ένας βούρδουλας μήκους 80 εκ., κάρτες τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Ανατολικής Αττικής και κάρτα βουλευτή του κόμματος.


Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κέρδος με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)