to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 02.03.2015

Κοινωνία

Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική, φερόμενη ως συνεργός του Ξηρού

Συνελήφθη το πρωί στη περιοχή της Σαλαμίνας η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, φερόμενη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.


Η νεαρή έχει μεταφερθεί ήδη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Η 22χρονη θεωρείται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των Πυρήνων και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο πατέρας της Αγγελικής είχε καταθέσει ότι "οι επικοινωνίες μας μέσω τηλεφώνου ήταν γενικά αραιές μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Αρχές καλοκαιριού επέστρεψε στο οικογενειακό μας σπίτι. Τελευταία φορά την είδα περί τα τέλη Αυγούστου. Όταν έφυγε μου είπε ότι θα πήγαινε στην Κομοτηνή για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Μαζί της πήρε λίγα ρούχα".

Αντίστοιχα, η μητέρα της είχε υποστηρίξει: "Αρχές καλοκαιριού μου ανέφερε πως ήθελε να κάνει μία εργασία σχετικά με τη σχολή της. Η εργασία σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα θυμάμαι πως μου είχε πει με πολιτικούς κρατούμενους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε".

Την Αγγελική είχε αναγωρίσει και ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ως την κοπέλα που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως είχε χρόνια να το νοικιάσει  διαμέρισμα καθώς και ότι δεν είχε βάλει καν αγγελία. Τελικά, τον προσέγγισε μεσίτης ο οποίος του είπε ότι ενδιαφέρεται μία κοπέλα, χωρίς να μου περισσότερες λεπτομέρειες.

"Αρχές Οκτώβρη συναντηθήκαμε με το μεσίτη και την κοπέλα. Ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1,65 με ξανθό μαλλί, με αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε με το όνομα Ελένη Μελάνη", είπε στις αρχές προσθέτοντας ότι "την ενημέρωσα σχετικά με το ύψος του ενοικίου, δηλαδή τα 500 ευρώ. Επίσης, μου είπε πως συχνά στο διαμέρισμα θα έμενε κάποιες μέρες με έναν φίλο της και πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πατέρας της".

Στις αρχές Δεκέμβρη συνάντησε ξανά τη Μελάνη, όπως αναφέρει, η οποία του έδωσε τα χρήματα του ενοικίου και "μου σύστησε και το φίλο της, που βρισκόταν μαζί της και επίσης μου είπε πως τον λένε Χάρη. Ο Χάρης ήταν ηλικίας 25 με 30 χρονών σχετικά εύσωμος και ύψος 1,80 μ., ίσως και περισσότερο. Με το Χάρη χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας και απεχώρησαν μαζί με τη Μελάνη, χωρίς να μου πει κάτι άλλο. Η προφορά της ομιλίας του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Έλληνα".

Λίγες ημέρες μετά, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, κατά τον μάρτυρα, η νεαρή κοπέλα επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει ότι βρίσκεται στο διαμέρισμα μαζί με κάποιο θείο της.

Με πληροφορίες από news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)