to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 23.07.2013

Οικονομία

Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.


Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αξίζει να θυμήσουμε την περιβόητη δήλωση Ρέστη, πέρυσι το καλοκαίρι, «αν με βρείτε, φορολογήστε με», δήλωση που απευθυνόταν σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Ο Β. Ρέστης ένας εκ των πλοιοκτητών που έβγαλαν 175 δισ. αφορολόγητα σε 10 χρόνια, απειλούσε με μεταφορά των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, στα πλαίσια του περίφημου «πατριωτισμού» των εφοπλιστών

(το δημοσίευμα του Bloomberg σύφωνα με το οποίο οι εφοπλιστές θα ρίσκαραν 60.000 θέσεις εργασίας προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία)

Κι ας προσθέσουμε και ένα παλαιότερο δημοσίευμα, τότε που ο Β. Ρέστης τιμήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής... Ηθικής (δημοσίευση στο Βήμα της 12ης Σεπτέμβρη 2009):

Με το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής αριστείας για τη συνολική δραστηριότητα και παρουσία της στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία τιμήθηκε χθες το βράδυ από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρία Enterprises Shipping and Trading S.A. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της εταιρίας εφοπλιστής κ. Βίκτωρας Ρέστης στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για τη συνολική προσφορά της Enterprises Shipping and Trading S.A. στη προώθηση των αρχών της επιχειρηματικής ηθικής, της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Βραβεία, αργυρά και χάλκινα, έλαβαν άλλες 16 Ελληνικές εταιρίες που και αυτές μετέχουν στο δίκτυο του Ινστιτούτου με απώτερο στόχο την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικής ηθικής. Μεταξύ των εταιριών αυτών συμπεριλαμβάνονται η Tsakos Group, η Allseas Marine, η Athenian Carriers, η Intralot, τα ΕΛΤΑ κ.α.

Ο κ. Ρέστης παραλαμβάνοντας τη κορυφαία διάκριση του Ινστιτούτου υπογράμμισε ότι η επιβράβευση αυτή δεν ανήκει μόνο στον ίδιο, «αλλά σε όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Ομίλου που καθημερινά, σταθερά και με αφοσίωση υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της επιχειρηματικής ηθικής». «Υπάρχει», υπογράμμισε ο κ. Ρέστης, «μια αντίφαση στην εικόνα της Ελληνικής ναυτιλίας σε ότι αφορά στην επιχειρηματική ηθική, η οποία (εικόνα) υποθηκεύει τη θέση που της αξίζει. Για το λόγο αυτό η διάκριση αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική, διότι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο ώστε να αντιστραφεί η «άδικη» εικόνα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η διάκριση αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, να βρει μιμητές όλους εμάς τους εφοπλιστές που οφείλουμε να εξυψώσουμε την Ελληνική ναυτιλία στο παγκόσμιο οικονομικό στίβο», συμπλήρωσε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)