to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 24.04.2020

Κοινωνία

Την Δευτέρα η απολογία του 55χρονου κάτοικου Μυτιλήνης για τους πυροβολισμούς εναντίον προσφύγων

Αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένο σε σημείο κοντά στο μέρος όπου έγινε η επίθεση το όπλο του εγκλήματος - Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί, πήρε ο 55χρονος


Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί, πήρε ο 55χρονος Μυτιληνιός που αργά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Μόριας, εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο, τραυματίζοντας στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους δυο από αυτούς. Ο 55χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως έγινε γνωστό στελέχη της Αστυνομίας τον εντόπισαν κρυμμένο σε σημείο κοντά στο μέρος όπου έγινε η επίθεση το όπλο του εγκλήματος. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να αποκαλυφθεί η όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών που δημοσιεύθηκε σε μέσο  κοινωνικής δικτύωσης «χθες το βράδυ κάποιοι πρόσφυγες περπατούσαν στο δρόμο και δύο αυτοκίνητα τους προσπέρασαν.

Τρέξαν και προσπάθησαν να βρουν κάπου να κρυφτούν. Μετά από λίγο αρχίζουν να περπατούν ξανά και τα αυτοκίνητα επέστρεψαν και άρχισαν να τρέχουν. Άκουσαν πυροβολισμό και χτυπήθηκαν από τα σκάγια.

Συνολικά τέσσερις μετανάστες περπατούσαν περίπου πέντε χιλιόμετρα βόρεια της δομής, στα σύνορα μεταξύ της περιοχής Αφαλωνά και Μόριας».

Οι τραυματίες ένας Αφγανός και ένας Ιρανός νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι άλλοι δυο που ήταν μαζί τους δεν έχουν τραυματιστεί και επέστρεψαν στον καταυλισμό.

αναδημοσίευση από το Στο Νησί

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)