to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 22.07.2019

Κοινωνία

Συνελήφθη 40χρονος για «ηθική αυτουργία» στην επίθεση του Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ

Για «ηθική αυτουργία» σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά τη χθεσινή επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του ΣΕΒ, συνελήφθη σήμερα ο 40χρονος Γ.Κ.. καθώς και για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων» λόγω ανάρτησης που φέρεται να έκανε στο facebook - Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθησαν, λίγο μετά την ενέργεια κατά του ΣΕΒ, δύο άτομα


Για ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά τη χθεσινή επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, συνελήφθη σήμερα 40χρονος από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του συλληφθέντα, που είναι μέλος του «Ρουβίκωνα» και είχε ανεβάσει σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Σημειώνεται, ότι λίγο μετά την χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Γ.Κ., ο οποίος φέρεται να έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook:

«Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη. Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης). Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών»

Μέλη του Ρουβίκωνα είχαν μοιράσει, νωρίτερα, φέιγ βολάν στην περιοχή της Ακρόπολης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)