to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 22.08.2012

left.gr

Πολιτική

Συνέλευση για την οργάνωση και το συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης

Σήμερα Τετάρτη 22/8 στο αίθριο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη στις 7.00 μ.μ. διοργανώνεται συνέλευση για την οργάνωση και το συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης.


Οι διοργανωτές αναφέρουν για τον σκοπό της συνέλευσης αυτής:

Στο πλαίσιο του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγινε η πρώτη αντιφασιστική συνέλευση με συμμετοχή πολλών οργανώσεων - αντιφασιστών/στριών. Η μεγάλη συμμετοχή, η διάρκεια της συνέλευσης (4 ώρες) αποτυπώνουν την αναγκαιότητα για δράση. Όσοι/ες τοποθετήθηκαμε, παρά τις διαφορετικές εστιάσεις στο φαινόμενο του φασισμού, συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι συνελεύσεις με στόχο τη συγκρότηση μαζικού αντιφασιστικού μετώπου που θα απαντάει πολύμορφα, επίμονα και αποφασιστικά στο φασιστικό λόγο και τη φασιστική βία. Δεν αρκούν οι αντιφασιστικές πορείες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις που αφορούσαν στη συγκρότηση μικρών αντιφασιστικών πυρήνων, όπως στη Σίνδο, οι δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα στη δράση τους, καθώς και οι μαρτυρίες απόφοιτων λυκείου που μετέφεραν λίγο το κλίμα από τα σχολεία.


Η συζήτηση για τη δράση επικεντρώθηκε σε τρεις άξονες:


1. Αντιφασιστική προπαγάνδα σε γειτονιές, σχολεία, γήπεδα κτλ Καταγγέλλουμε το φασιστικό λόγο από όπου κι αν προέρχεται. Απογυμνώνουμε το λόγο της Χ.Α από το αντισυστημικό του περιτύλιγμα (επιτίθεται σε μετανάστες, αριστερούς και μελλοντικά "αντικοινωνικούς" εν γένει)


2. Ενδυναμώνουμε τους ήδη υπαρκτούς χώρους ελευθερίας στις γειτονιές και τα εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης με τη συμμετοχή ντόπιων και μεταναστών (οι δράσεις μας θα πρέπει να απαντάνε σε υπαρκτά προβλήματα. Εγχειρήματα όπως ΚΙΑ, Κουζίνες, Εκπαιδευτικής Στήριξης θα πρέπει να απλώσουν τη δράση τους εκεί όπου υπάρχουν συνελεύσεις, πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια κτλ.) 


3. Αντιπαλεύουμε τη Χ.Α. στο δρόμο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)