to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:12 | 12.05.2013

Κοινωνία

Συνέλαβαν τρεις γυναίκες στην Ιερισσό - Συνεχίζεται η καταστολή (ενημέρωση)

Συλλήψεις τριών γυναικών στο δασικό δρόμο προς το εργοτάξιο των Σκουριών την Κυριακή, έπειτα από προγραμματισμένη κινητοποίηση γυναικών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


Δευτέρα 13/5

Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη στις 12 πήραν οι τρεις συλληφθείσες των Σκουριών: Χαλκιδική: Αναβολή για την Τετάρτη πήραν οι τρεις γυναίκες

 
 
 

Στην εισαγγελία Πολυγύρου οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες προσήχθησαν χθες το πρωί. Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία (κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια). Κάτοικοι της Χαλκιδικής βρέθηκαν νωρίτερα στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Σ. Πουλημένη στο alterthess.gr: Σκουριές: ΜΑΤ εναντίον γυναικών

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας αναζητείται δράστης  ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον αστυνομικών,  ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «424» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σοβαρά τραύματα.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» και εξακολουθούν να βρίσκονται στα «μπλόκα» στις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν την παρουσία της Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

____________________________

 Κυριακή 12/5:

20:00 Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των τριών γυναικών

18:20: Περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις η Ιερισσός. Παραμένουν οι κάτοικοι στα μπλόκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Πολυγύρου δεν υπάρχει αστυνομικός, τραυματισμένος από όπλο

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από "κατασκηνωμένες" έξω από τα μεταλλεία μονάδες των ΜΑΤ, όταν θεωρήθηκε ότι κατά την ειρηνική διαμαρτυρία παρεμπόδισαν την ελεύθερη διέλευση ενός εταιρικού τζιπ.

Επιπλέον, από την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν, με τη μία εξ αυτών να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

 Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ αναφέρουν πως τα χημικά ρίχνονται σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί. Στο σημείο βρίσκονται μόνο άντρες αφού οι γυναίκες της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην είσοδο των μεταλλείων στις Σκουριές, όπου και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες 2 γυναίκες τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών, ενώ αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της Μ. Παναγίας.

Οι κάτοικοι ζητούν να δουν αν υπάρχει άδεια για την υλοτόμηση του δάσους καθώς και άδεια για τη συνέχιση των έργων από την Ελληνικός Χρυσός.  (Πληροφορίες από το seleo.gr)

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου προκειμένου να περάσουν από αυτόφωρο.

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων - Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού για τα σημερινά γεγονότα στις Σκουριές

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της μητέρας, πλήθος γυναικών που διαδήλωναν ειρηνικά, για μία ακόμη φορά, υπερασπιζόμενες τον τόπο τους τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, σε περιοχή του βουνού Κάκαβος, περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και χτυπήθηκαν ανελέητα. Δύο μητέρες, τριών παιδιών η καθεμιά, τραυματίστηκαν. Η μία τραυματίας βρίσκεται στο νοσοκομείο ενώ η δεύτερη είναι μεταξύ των τριών προσαχθέντων γυναικών που έχουν μεταφερθεί  στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής.

Οι συγκεντρωμένες γυναίκες δέχθηκαν  απειλές και από άτομα της Ελληνικός Χρυσός και από άντρες της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, ομάδα κατοίκων σε άλλο σημείο του βουνού που προσπαθούσε να προσεγγίσει το σημείο όπου αποψιλώνεται το δάσος, αντιμετωπίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με ρίψη χημικών.

Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία, που εδώ και πολύ καιρό, με ισχυρές δυνάμεις, παρεμποδίζει τους κατοίκους να προσεγγίσουν τις δημόσιες περιοχές του Κακάβου όπου εκτελεί εργασίες η Ελληνικός Χρυσός. Καταγγέλλουμε την Ελληνική Αστυνομία για τις υπηρεσίες προστασίας που παρέχει στην εταιρεία και επικούρησης των παράνομων δραστηριοτήτων της. Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και αστυνομική βία που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για την προστασία του τόπου μας και της ζωής μας.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας για το περιβάλλον, τις ζωές μας και την προάσπιση των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων - Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)