to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 17.01.2023

Πολιτική

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις οι πενθούντες υπουργοί και βουλευτές

Βορίδης, Κουμουτσάκος και Βαρτζόπουλος συνεχίζουν να προκαλούν με δηλώσεις αναφορικά με την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου και την παρουσία τους σε αυτή - Φταίει η Αριστερά και ο.. ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια - Εκφράζουμε τη βάση της ΝΔ, από την άλλη


Στα «μεθεόρτια» της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, συνεχίζουν να προκαλούν από τα τηλεοπτικά παράθυρα στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Μάκη Βορίδη, που μας εξήγησε αφενός ότι μετά το θάνατον φεύγει το «τέως» και μένει μόνο το «βασιλιάς», ενώ απέδωσε τις αρνητικές αντιδράσεις για τη διαχείριση του θανάτου και της κηδείας-ταφής του έκπτωτου βασιλιά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην «καταθλιπτική επιρροή των ιδεών της Αριστεράς», μέχρι τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο που αναφέρθηκαν σε εκπροσώπηση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας και υποστήριξαν ότι η ενσωμάτωση των φιλοβασιλικών στο κυβερνών κόμμα είναι αυτή που του εξασφαλίζει το 40-45%. 

Οι δύο τελευταίοι μάλιστα επικαλέστηκαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να παραστούν στην κηδεία. Κάτι που ευλόγως απέφυγε ο Μάκης Βορίδης. 

Κανείς, βέβαια, δεν αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ μετά το 1974 να κάνει βασιλικό πραξικόπημα ή ακόμη και να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το φθινόπωρο του 1975, κάτι που ανέλαβε να θυμίσει απέναντι στον κ. Κουμουτσάκο ο Πέτρος Τατσόπουλος. 

Μάκης Βορίδης: Ο «βασιλεύς» και η «καταθλιπτική επιρροή των ιδεών της Αριστεράς»

Ο Μάκης Βορίδης ως πολιτικός φαίνεται ότι βρέθηκε απέναντι σε έναν οδυνηρό διχασμό.  Ως υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία αποφασίστηκε να κηδευτεί ο Γλύξμπουργκ ως «ιδιώτης».

Ως «αριστεροφάγος», όμως, πήγε και υπέβαλε τα σέβη του στον έκπτωτο,  «κόντρα στην αγωνία της αριστεράς και την καταθλιπτική επιρροή των ιδεών της», όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να υποτιμήσει τις αντιδράσεις και τη σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη «γαλάζια» υπόκλιση στον έκπτωτο.

Ο Μάκης Βορίδης, εμφανώς συνοφρυωμένος, παρουσίασε τις «αντικαταθλιπτικές» πεποιθήσεις του και ως όψιμος Χρήστος Ζαμπούνης,  έκανε κιτς lifestyle μαθήματα, ξεστομίζοντας απίστευτες ατάκες.
Για παράδειγμα, μάθαμε ότι «τέως βασιλιάς» χαρακτηριζόταν ο Γλύξμπουργκ όσο ήταν εν ζωή. Με τον θάνατό του, όμως, το «τέως» φεύγει και μένει μόνο ο «βασιλεύς».
Μάθαμε ακόμα ότι «ο αείμνηστος Κωνσταντίνος, δεν ήταν ο οποιοσδήποτε από εμάς». Και ακόμα ότι «οι τίτλοι ευγενείας (σ.σ πρίγκιπες, πριγκίπισες), δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό σύνταγμα αλλά από αλλοδαπές έννομες τάξεις...», οπότε δεν μπορούμε να τους αποκαλούμε «κύριε» και «φίλε».

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Μάκης Βορίδης, όπως είπε, πήγε στην κηδεία του έκπτωτου με προσωπική πρόσκληση από την οικογένεια του Γλύξμπουργκ.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Πώς νομίζετε ότι παίρνουμε 40 και 45%

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επιχείρησε να... αποδραματοποιήσει την υπόθεση, επιμένοντας κι αυτός, για μια ακόμη φορά, να υποστηρίξει ότι τον Γλύξμπουργκ θα κρίνει η ιστορία. Επικαλούμενος τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο αναπλ. υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υποστήριξε ότι η απόφασή του έτυχε γενναίας και θετικής αποδοχής, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απάντησε στη... σώφρονα στάση της κυβέρνησης επιχείρησε να προκαλέσει διχασμό. Ενώ, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απάντησε ότι οι φιλοβασιλικοί αποτελούν κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και του «εθνικού κορμού», καθώς και ότι σε αυτούς βασίζονται ποσοστά της τάξης του 40 ή και 45% που παίρνει η ΝΔ στις εκλογές. 

Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως μετριοπαθή και κεντροδεξιό πολιτικό, ο κ. Κουμουτσάκος, αφού επικαλέστηκε και τη θρησκεία μας και το «ο θανών δεδικαίωται», δήλωσε πως έκρινε σκόπιμο να παραστεί ως μια απάντηση στη μικροψυχία της Αριστεράς. 

Δ. Βαρτζόπουλος: Πήγε στην κηδεία Γλύξμπουργκ «για να εκφράσει τη βάση του κόμματος»

«Είναι απολύτως φυσικό για έναν δεξιό βουλευτή όπως εγώ, έναν βουλευτή της κεντροδεξιάς, της ΝΔ, να πάει να τιμήσει έναν θεσμό ο οποίος έχει κλείσει πριν από 50 χρόνια βέβαια, αλλά ο οποίος δεν παύει να αποτελεί ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας». Αυτή την απλή και όλο νόημα εξήγηση έδωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος για την παρουσία του στην κηδεία του Γλύξμπουργκ.

«Γιατί να μην πάω;» δήλωσε προκλητικά, μιλώντας στο OPEN TV, ενώ παραδέχθηκε ότι πολιτικά επέλεξε να δώσει το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία για τον έκπτωτο βασιλιά «σαν μία συνέχεια του λαϊκού κόμματος».

Μετά, πάντως, τα «μάσησε» ισχυριζόμενος ότι ούτε υπάρχει φιλοβασιλική πτέρυγα στη ΝΔ, ούτε ο ίδιος είναι φιλοβασιλικός, ενώ υποστήριξε ότι, αν ψήφιζε το 1974, θα τασσόταν κατά της βασιλείας.
Ερωτηθείς αν παρευρέθηκε στην κηδεία για να αλιεύσει ψήφους ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο Δ. Βαρτζόπουλος απάντησε: «Εμείς δείχνοντας αυτό το οποίο είμαστε. Δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε καινούρια ψηφαλάκια, αλλά για να κρατήσουμε τη βάση μας. Εκφραζόμαστε έτσι όπως θέλει να εκφραστούμε η βάση του κόμματός μας».

Με στοιχεία από avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)