to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 09.08.2013

Κοινωνία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις Γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αντιδρώντας στη συρρίκνωση του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων τους λόγω της συγχώνευσης των δύο υπηρεσιών, που αποφάσισε η κυβέρνηση.


Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι "οι κινητοποιήσεις είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για το οργανόγραμμα των υπουργείων" και καταγγέλλουν ότι "η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνδυάζεται με μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων τους, με τρόπο τέτοιον ώστε να παραδίδονται τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές βορά στα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ, ανίσχυροι και, πλέον, τελείως ανυπεράσπιστοι".

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι δραστηριότητες οι οποίες φέρουν έσοδα στο ελληνικό κράτος, όπως τα εμπορικά σήματα και ο έλεγχος των μέτρων και σταθμών, μεταφέρονται χωρίς σχέδιο και επιχειρησιακή λογική από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, με σκοπό να παραδοθούν τελικά στα χέρια ιδιωτών.

"Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η φημολογούμενη παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, ο οποίος υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, όπως άλλωστε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς, ότι το σχεδιαζόμενο οργανόγραμμα είναι προβληματικό και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών", επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)