to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 07.02.2018

Κοινωνία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega (βίντεο)

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι που έχουν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία του μεγαλομετόχου της «Τηλέτυπος Α.Ε.», Γιάννη Βαρδινογιάννη


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι την Τρίτη 6/2, έκτη ημέρα παραμονής τους έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil επί της Κηφισίας:

«Με όσα σου έδωσε ο Θεός κοίτα να τη βολέψεις ποτέ σου μη διανοηθείς κόπο αλλονών να κλέψεις», κρητική μαντινάδα.

Κύριε Βαρδινογιάννη,

είμαστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοί σας που παραμένουμε έξω από μία από τις εταιρείες σας με αντίσκηνο μέχρι τελικά να μας πληρώσετε.

Μην απορείτε γιατί φτάσαμε σε αυτο το σημείο.  Μαχητές της ζωής είμαστε.  Άλλωστε με καθημερινές μάχες, όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το MEGA πρώτο.

Να είναι ψηλά. Να είναι δυνατό και εσείς υπερήφανος που είστε ιδιοκτήτης του. Δικαίωμά σας που το κλείσατε. Όμως εμείς οι εργαζόμενοί σας θα απαιτήσουμε να τιμήσετε επιτέλους το  όνομά σας κύριε Βαρδινογιάννη.  Να σεβαστείτε επιτέλους την ιστορία και την τιμή των ανθρώπων που δημιούργησαν την αυτοκρατορία σας. Το όνομα μιας ιστορικής οικογένειας που έχει προσφέρει στον τόπο μας.  Να μας δώσετε  επιτέλους τα χρήματά μας, τον κόπο μας από τη δουλειά μας. Έτσι κι αλλιώς τα όνειρα μας τα σκοτώσατε.

Με τιμή, οι εργαζόμενοι που «ξεχάσατε» απλήρωτους»

Καμία ενημέρωση για το μέλλον του σταθμού - Τα πιθανά σενάρια

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες», για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι του Mega δεν έλαβαν απαντήσεις για το μέλλον της Τηλέτυπος. Στην πρόσφατη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους της Alpha Bank διαφάνηκε πως δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από τους δύο κύριους μετόχους, τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για το αν τελικά θα συμμετάσχει στον τρέχοντα διαγωνισμό για τις άδειες εθνικής εμβέλειας ή αν θα διεκδικήσει θεματική άδεια. Και οι τράπεζες, κατά δήλωσή τους, βρίσκονται στο σκοτάδι.

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο ένα mail από το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει να προετοιμάσει τον φάκελο, το οποίο ισχυριζόταν πως επειδή στον διαγωνισμό της 11ης Ιανουαρίου θα κατέβαιναν πέραν των επτά ενδιαφερομένων, δεν θα ίσχυε το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε καταρτιστεί και προέβλεπε 3,5 εκατ. τον χρόνο για την άδεια. Το επιχείρημα αυτό, που διατυπώθηκε και με non paper, ακυρώθηκε από την ίδια τη ζωή, καθώς στη διαδικασία προσήλθαν τελικά έξι ενδιαφερόμενοι.

Επιπλέον, στη συνάντηση διατυπώθηκε η θέση πως για τις τράπεζες η Τηλέτυπος ή άλλη εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει την ελεύθερη άδεια. Το κρίσιμο σημείο είναι πως εξαιτίας της αδράνειας των μετόχων η υπόθεση θα φτάσει στο ΕΣΡ στο τέλος του Φεβρουαρίου με το ερώτημα τη διακοπής του τηλεοπτικού σήματος, καθώς θα έχει περάσει το τρίμηνο της εκπομπής που ορίζει ο νόμος για τους σταθμούς που δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Και εδώ όμως υπάρχει διέξοδος, αφού αν το κανάλι θεωρηθεί θεματικό από το ΕΣΡ θα μπορεί να εκπέμπει ως την επόμενη προκήρυξη.

Αν κλείσει ο σταθμός, ο κίνδυνος, σύμφωνα με την ανάλυση των στελεχών της Alpha Bank, είναι για τους μετόχους και όχι για τις τράπεζες. Αν το κανάλι κλείσει δεν βγαίνουν τα νούμερα της ενδιάμεσης περιόδου, καθώς δεν θα υπάρχουν έσοδα για πληρωμή των τραπεζών, οι οποίες θα έχουν απώλειες, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, σε περίπτωση εκποίησης ή πλειστηριασμού. Ωστόσο, αν σύντομα δεν προχωρήσουν σε πλειστηριασμό θα κληθούν από τον Εισαγγελέα, καθώς το επιχείρημά τους ως τώρα είναι η συμφωνία που προωθούσαν οι μέτοχοι. Για τις τράπεζες υπάρχουν τρία σενάρια:

  • Πλειστηριασμός σε επτά μήνες από τη στιγμή της απόφασης.

  • Λύση τύπου ΔΟΛ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία. Είναι μια πιο γρήγορη λύση, με το μειονέκτημα πως δεν έχει ελάχιστη τιμή.

  • Η πτώχευση. Ωστόσο, χρειάζεται καιρός για να οριστεί ο σύνδικος, δέκα μήνες να αναγγελθούν οι πιστωτές και μετά τους δέκα μήνες ξεκινά η διαδικασία. Από τις τράπεζες θεωρείται η χειρότερη λύση.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)