to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 16.04.2021

Κοινωνία

Ο νόμος Κεραμέως δεν θα εφαρμοστεί ποτέ: Μήνυμα αγώνα από το Πολυτεχνείο

Ενότητα απέναντι στον αντιδραστικό νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη, καμιά υποχώρηση σε απειλές: Αυτό το μήνυμα εξέπεμψαν κατά τη συνέλευσή τους, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 π.μ. την Παρασκευή, στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές και εργαζόμενοι που συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, στην βάση εισαγωγής, τα πειθαρχικά συμβούλια και τις διαγραφές φοιτητών.


Εκδήλωση πραγματοποίησαν οι συλλογικοί φορείς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το πρωί της Παρασκευής στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ. Με αίτημα τους την ανατροπή του νόμου Κεραμέως -Χρυσοχοΐδη φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές και εργαζόμενοι δίνουν εδώ και αρκετό καιρό από κοινού αγώνα ενάντια στην είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, στην βάση εισαγωγής, τα πειθαρχικά συμβούλια και τις διαγραφές φοιτητών.

Με μια ματιά - Τα θέματα στα οποία αντιδρά οι φοιτητική κοινότητα

Έχουν περάσει κοντά δύο μήνες από την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, πάνω στο οποίο έχουν συγκροτηθεί αντιστάσεις από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι φοιτητές μέσω των οργάνων τους, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, συνεχίζουν τον αγώνα απέναντι στο νόμο που φέρνει την Ο.Π.Π.Ι., σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα μέσα στις σχολές και θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες.

Ακόμα, οι φοιτητές βρίσκονται ενάντια στις πτυχές του νόμου που θέτουν όρια φοίτησης, διαγραφές φοιτητών, προδιαγράφοντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο σπουδών αλλά και στο νέο πειθαρχικό κώδικα που καθιστά κάθε μορφή πολιτικής έκφρασης ποινικά κολάσιμη.

Όσον αφορά την πτυχή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται ενάντια στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα συνεχίζει τον αγώνα της

Υπενθυμίζει ότι πριν δύο μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναβολή της εισόδου της ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια για τον Σεπτέμβρη. Παρά το γεγονός αυτό, η πανεπιστημιακή κοινότητα συνεχίζει τον αγώνα της για την συνολική ακύρωση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη στην πράξη.

Απειλές από τον πρύτανη του ΕΜΠ

Την Παρασκευή 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συντονιστικό των συλλογικών φορέων, όπου και αποφάσισαν την συγκεκριμένη εκδήλωση. Το αίτημα καλύτερες της πανεπιστημιακής αστυνομίας παραμένει κυρίαρχο, καθώς όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του συντονισμού των φορέων «Ο Πρύτανης του ΕΜΠ απείλησε ότι θα πραγματοποιήσει εισαγγελική παρέμβαση και θα καλέσει την αστυνομία, μια εβδομάδα πριν την είσοδο της ΟΠΠΙ στα ιδρύματα».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 15/4  πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ως απάντηση στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου, καθώς προκλητικά η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την είσοδο της αστυνομίας μέσα στις σχολές μέχρι τα μέσα του Απρίλη.

Το δελτίο Τύπου των Συλλογικών Φορέων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)