to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 07.03.2018

Κοινωνία

Συνεχίζουν τις επιλεκτικές πληρωμές οι μέτοχοι του Mega

Σήμερα, Τρίτη, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται για 35η ημέρα σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil, οι μέτοχοι του Mega κατέβαλαν σε μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων δύο (από τους 18) μισθούς που οφείλουν αλλά, για μία ακόμα φορά, εξαίρεσαν περίπου 40 εργαζομένους από την καταβολή των οφειλομένων!


Μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων, τις ανακοινώσεις ενώσεων και τις πιεστικές ερωτήσεις μελών του ΕΣΡ για τις επιλεκτικές πληρωμές δύο μισθών (από τους 18 που οφείλονται) σε μερίδα εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα οι μέτοχοι του Mega κατέβαλαν σε μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων αυτούς τους δύο (από τους 18) μισθούς που οφείλουν.

Και πάλι όμως εξαίρεσαν περίπου 40 εργαζομένους από την καταβολή των οφειλομένων.

Πρόκειται, όπως καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του σταθμού, για εργαζόμενους που είτε εργάζονταν κανονικά στο Mega, είτε είχαν κατοχυρώσει πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα από την επιχείρηση, καταθέτοντας επίσχεση εργασίας.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η εξαίρεση των 40 εργαζομένων από την πληρωμή είναι απολύτως αυθαίρετη και παράνομη και «προφανώς έγινε για να δοθεί για μία ακόμα φορά το μήνυμα ότι ο/οι μέτοχοι κάνουν ό,τι θέλουν, βρίσκονται πάνω από νόμους και διατάξεις, και όποιος δεν κάτσει υπομονετικά να περιμένει τη… γενναιοδωρία τους, δεν πρόκειται να πάρει ούτε ψίχουλο από αυτά που του οφείλουν.»

Ακόμα και στο «παρά πέντε» της απόφασης για μετατροπή του Mega σε θεματικό κανάλι (και την κατάργηση της πλειοψηφίας των θέσεων εργασίας) ή το οριστικό «μαύρο», οι μέτοχοι συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές εργαζομένων που εκείνοι οδήγησαν στην εξαθλίωση.

«Ως πότε;», αναρωτιούνται εύλογα οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil (του Γ. Βαρδινογιάννη) για 35η ημέρα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων δεν είχε αποτέλεσμα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων πήραν αυτούς τους δύο μισθούς, συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους τους, στα αντίσκηνα έξω από Motor Oil.
 
Οι εργαζόμενοι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα 5/3, επιχείρησαν να μάθουν τίνος υπογραφή είχε το αποτυχημένο σχέδιο διάσπασης.
 
Όπως ανέφεραν:
 
"Ο συνάδελφος Γιώργος Αλιφέρης ρώτησε τον νομικό σύμβουλο της «Τηλέτυπος» Βασίλη Δεληβοριά και την (ενίοτε υπογράφουσα τις ανακοινώσεις της «Τηλέτυπος») Έφη Γρυλλάκη, ποιος έκανε την επιλογή των εργαζομένων που πληρώθηκαν. Η απάντηση και από τους δύο ήταν ίδια: «Ο μέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης!»

Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το MEGA

Στις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Την Δευτέρα 5/3, προσήλθαν εκπρόσωποι του καναλιού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι θεματικός και έτσι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τις 12 Μαρτίου στο ΕΣΡ, το οποίο θα συνέλθει την επομένη, (Τρίτη 13 Μαρτίου), προκειμένου να λάβει απόφαση επί του ζητήματος λειτουργίας του σταθμού.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσαν το ΕΣΡ, δεν υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως μη ενημερωτικού - θεματικού και υποστήριξαν ότι έχει δοθεί εντολή προσαρμογής του πλάνου που είχε εκπονηθεί αρχικά για τη συνέχιση του MEGA ως ενημερωτικού καναλιού.

Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί και το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό. Οι εκπρόσωποι του σταθμού δεν είχαν και εκεί πειστικές απαντήσεις για το θέμα, σημειώνοντας ως ρεαλιστική λύση έναν αριθμό μεταξύ 100 και 150 εργαζομένων. Επίσης, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» δεν μπορεί να προσκομίσει προς το ΕΣΡ ούτε φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έλαβε απάντηση ούτε για το γεγονός της επιλεκτικής μισθοδοσίας σε μέρος των εργαζομένων του MEGA. Οι εκπρόσωποι του MEGA απέδωσαν την αδυναμία τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκπονηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο για τον σταθμό.

Από την  πλευρά του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, μιλώντας την Τρίτη 6/3 στο «Κόκκινο», είπε ότι δεν έχει λεπτομερή ενημέρωση για όσα διημείφθησαν χθες στο ΕΣΡ, ωστόσο ο νόμος είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία.

Τάσος Γιαννόπουλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)