to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 07.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί

Τη συνέχιση και την επόμενη εβδομάδα των κινητοποιήσεων των γιατρών με άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ εισηγείται ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, που σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές επισκέψεις.


Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα μέλη του σε νεά πενθήμερη επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δ.σ αποφάσισε να συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας και για την επόμενη εβδομάδα με στόχο:
 
1) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους σήμερα και μη)
2) τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)
3) τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα «Διαγνωστικά Κέντρα».
 
Ο ΙΣΑ δηλώνει πως αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως θα κρίνει την αξιοπιστία του για την αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων του μηνός Ιουνίου και τότε θα αποφασίσει για τη περαιτέρω στάση του.
 
Παράλληλα, καλεί σε άμεση συνάντηση τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας σε επίπεδο ολομέλειας, «προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς».
 
Ο ΙΣΑ καταλήγοντας επαναλαμβάνει τα αιτήματά των μελών του, που είναι:
 
1) η απευθείας χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ,
2)η δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ
3) η με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμή των 570.000.000 ΕΥΡΩ των παλαιοτέρων οφειλών
4) η χρηματοροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών.
 
Σε εξέλιξη είναι και οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, με τη διακοπή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, με το φαρμακευτικό σύλλογο Αττικής να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας και να διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να υποκύψουν «σε εκβιασμούς ψεύτικες υποθέσεις και σε διασπαστικές εφευρέσεις».
 
«Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είναι να δηλώσουν στην Τρόικα, ότι με το ποσό που χορηγείται για φαρμακευτική δαπάνη, δεν μπορεί να υπάρξει περίθαλψη για τους Έλληνες ασφαλισμένους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΦΣΑ.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος κατηγορεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι «με άνωθεν εντολές:
 
- Αποκρύπτει ότι η μέχρι σήμερα και για πολλούς μήνες παροχή των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε κεφάλαια φαρμακοποιών που δόθηκαν στις βιομηχανίες στις οποίες δεν χρωστάμε τίποτα, για να μην στερηθούν οι ασθενείς τα φάρμακα τους
- Αποφεύγει να αναφερθεί στα χρέη των ενταγμένων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ (350 εκ. ευρώ περίπου), προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι εξοφλώντας μέρος των τρεχουσών οφειλών Μαΐου – Ιουνίου, η υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς έχει λήξει.
- Καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής τάξης και ενεργώντας αντισυμβατικά, προβαίνει σε επιλεκτικές πληρωμές προς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ώστε να επιτύχει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από τη μη πληρωμή των φαρμακοποιών.
- Εμφανίζεται στα ΜΜΕ με όποιους «συνδικαλιστές» κρίνει ότι μπορούν να του δώσουν «ανάσες», διαδίδοντας πληροφορίες για δήθεν πληρωμές μας και δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)