to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 18.08.2022

Κοινωνία

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Μαλαματίνα παρά την αστυνομοκρατία - Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες

Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» βρίσκονται σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ζητώντας την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


(φωτ. Alterthess)

Συνεχίζουν και σήμερα οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνα τον απεργιακό τους αγώνα παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση της εταιρείας με συλλήψεις και αστυνομοκρατία.

Χθες το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί με εντολή εισαγγελέα με το άρθρο 330 του ΠΚ ενώ αναμένεται να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση από τον Πταισματοδίκη

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην οινοποιία και επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και τον αναπληρωτή γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» βρίσκονται σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ζητώντας την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Γ. Φραγγίδης: Στην Μαλαματίνα προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο Χατζηδάκη στην πιο ακραία του μορφή

Ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Μαλαματίνα, αλλά και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ΕργατοΛυπαλλήλων Εμφιαλομένων ποτών, μίλησε στο Κόκκινο και χαρακτήρισε τις απολύσεις 15 συναδέλφων του «εκβιαστικές, εκδικητικές και τρομοκρατικές».

Έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια το 20% των μισθών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε ότι η εταιρία είναι κερδοφόρα από το πρώτο έτος της νέας ιδιοκτησίας της.
«Δεν θέλουν να έχουν συνδικαλισμένους εργαζόμενους, άλλωστε και οι 15 που απολύθηκαν ήταν μέλη του Σωματείου» υπογράμμισε και σημείωσε ότι το επόμενο σχέδιο της εργοδοσίας ήταν η υπογραφή ατομικών συμβάσεων. «Προσπάθησαν να φτιάξουν απεργοσπαστικό μηχανισμό προσπαθώντας να σπάσουν το δυνατό κομμάτι του σωματείου» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα γεγονότα της Τετάρτης στην είσοδο του εργοστασίου, ο κ. Φραγγίδης είπε πως «η αστυνομική δύναμη ήταν μεγαλύτερη από τον αριθμό των απεργών» και πως «ο διευθύνων σύμβουλος κόντεψε να πέσει πάνω στους απεργούς. Ο ίδιος ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης μπήκε μπροστά και του είπε "σιγά άνθρωπέ μου, θα σκοτώσεις κόσμο"».

αναφορικά με τη σύλληψη του ιδίου και ενός ακόμα εργαζόμενου συνδικαλιστή είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» και κατέληξε υπογραμμίζοντας «θέλουμε ανοιχτά εργοστάσια με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με ικανοποιητικούς μισθούς»

Με υλικό από ΑΠΕ - ΜΠΕ, alterthess, Στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)