to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 10.04.2015

Κοινωνία

Αίρεται σταδιακά το απαγορευτικό απόπλου

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά τα προβλήματα και την ταλαιπωρία πολλών επιβατών, που προκάλεσαν από χθες Μ. Πέμπτη οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Στις 9.00 οι πρώτες αναχωρήσεις από Πειραιά για Κρήτη, Χϊο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Κω, Θήρα, Κυκλάδες. Παραμένουν το Νήσος Μύκονος στη Σύρο, το «Αδ. Κοραής» και το «Speedrunner» στη Μήλο, απ' όπου προβλέπεται να αποπλεύσουν μετά τις 10 το βράδυ.


Τελευταία ενημέρωση στις 7:00μμ

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αρθεί το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει γύρω στις 21.30 το βράδυ από τον Πειραιά. 

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και η ταλαιπωρία εκατοντάδων εκδρομέων του Πάσχα, λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Η εξασθένηση των ανέμων στις περισσότερες περιπτώσεις αναμένεται μετά τις 10.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά θα αναχωρήσουν μετά τις 9.00 το βράδυ. Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ, ενώ το "Blue Star Patmos" για Μυτιλήνη Χίο και Blue star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10.00 το βράδυ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά, ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία θα αναχωρήσουν μετά τις 6:30 το απόγευμα. Από το Λαύριο το απαγορευτικό θα είναι σε ισχύ έως τις 6.00 το απόγευμα.

Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που παραμένει από χθες βράδυ στο λιμάνι της Σύρου με 429 επιβάτες θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ στις 10.00 το βράδυ.

Επίσης στο λιμάνι της Μήλου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο "Speedrunner 4" . Και τα δύο πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό τον Πειραιά μετά τις 10.00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες προγραμματίζουν να βάλουν για αύριο Μεγάλο Σάββατο έκτακτα δρομολόγια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Nωρίτερα:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα.

Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, εκτελούνται κανονικά.

Δείτε πώς το Blue Star Paros δίνει μάχη με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου και κύματα τόσο ψηλά που το καλύπτουν ολόκληρο, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο:

 
 

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Σύρου παραμένει από χθες βραδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος» το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει για την Ικαρία μετά την εξασθένηση των ανέμων.

Οι προσπάθειες του «Ν. Μύκονος» να δέσει στη Σύρο (πηγή: cyclades24.gr)

Το πλοίο είχε αναχωρήσει το απόγευμα της Πέμπτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Ικαρία (Εύδηλο) και Σάμο (Καρλόβασι, Βαθύ).

Κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Ερμούπολης και της Μυκόνου, εκτελώντας κανονικά το δρομολόγιό του, αλλά μετά τη Μύκονο ο καιρός αγρίεψε και ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να αναζητήσει ασφαλές αγκυροβόλιο. 

Έτσι, το Νήσος Μύκονος επέστρεψε στη Σύρο, όπου θα παραμείνει μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.  Το πλοίο που μεταφέρει 429 επιβάτες, 43 ΙΧ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)