to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:52 | 28.08.2020

Αθλητισμός

Μετά την ιστορική κίνηση των Μπακς: Συνεχίζονται τα play off του NBA, στο γήπεδο μεταφέρονται οι διαμαρτυρίες

Η αλλαγή πορείας των Λέικερς και Κλίπερς, που αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της διακοπής, υπήρξε θεμελιώδης


Τα πλέι οφ του ΝΒΑ θα συνεχιστούν κανονικά. Αυτό αποφασίστηκε στη δεύτερη σύσκεψη των αθλητών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27/8 (ώρα ΗΠΑ). Στη συνάντηση των παικτών, η αλλαγή πορείας των Λέικερς και Κλίπερς, που χθες είχαν ταχθεί υπέρ της διακοπής, υπήρξε θεμελιώδης. 

Οι Κρις Πολ και Αντρέ Ιγκουοντάλα, νούμερο 1 και 2 της Ένωσης των αθλητών, οδήγησαν τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας τις θυσίες που είχαν κάνει όλοι οι παίκτες προκειμένου να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση της σεζόν στη φούσκα, τις 6 εβδομάδες χωρίς οικογένειες και την εμφάνιση της κανονικότητας, που το παιχνίδι έδωσε σε όλους. 

«Για όσους βρίσκονται στο γήπεδο είναι οι καλύτερες δύο ώρες της ημέρας», είχε δηλώσει πρόσφατα ένας παίκτης. Σε νέα συνάντηση μεταξύ των παικτών αναμενόταν να αποφασίσουν πώς θα οδηγήσουν τη διαμαρτυρία σε άλλο επίπεδο, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να παίζουν.

Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν εκ νέου την Παρασκευή ή το Σάββατο, ακόμη και αν το νέο καλαντάρι δεν έχει ακόμη γίνει επίσημο. Οι παίκτες αποφάσισαν να συνεχίσουν να αυξάνουν τον τόνο της διαμαρτυρίας τους, χρησιμοποιώντας το τεράστιο μεγάφωνο που τους δίνουν τα πλέι οφ στη φούσκα του Ορλάντο.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγραψε στο Twitter: «Η αλλαγή δεν έρχεται μόνο με τα λόγια. Συμβαίνει με πράξεις και πρέπει να συμβεί τώρα. Προς τα παιδιά και τις κοινότητες σε όλη τη χώρα, είναι δική μας υπόθεση να φέρουμε την αλλαγή. Μαζί. Γι΄ αυτό η ψήφος σας είναι πολύτιμη».

Στις παραπάνω εξελίξεις οδηγηθήκαμε μετά την ιστορική απόφαση των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μποϊκοτάρουν τον αγώνα των πλέι-οφ με το Ορλάντο (26/8), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχιζόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά της μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την ομάδα του Μιλγουόκι, πόλης που βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Κενόσα όπου πραγματοποιήθηκε το επεισόδιο αστυνομικής βαρβαρότητας της Κυριακής.

Τρεις μήνες μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η μοίρα του Τζέικομπ Μπλέικ, 29 ετών Αφροαμερικανού που τραυματίστηκε σοβαρά, όταν δέχθηκε πισώπλατα πυροβολισμούς από αστυνομικό, προκάλεσε νέο σοκ και διαμαρτυρίες οργής. 

«Βαρεθήκαμε. Τις τελευταίες μέρες στην πολιτεία μας στο Ουισκόνσιν, έχουμε δει το τρομερό βίντεο του Τζέικομπ Μπλέικ και των περαιτέρω πυροβολισμών σε διαδηλωτές. Παρά τη συντριπτική έκκληση για αλλαγή, δεν υπάρχει καμία ενέργεια, οπότε εμείς δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ σήμερα,» είπαν οι παίκτες των Μπακς.

Εκνευρίστηκε ο Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες (27/8) ότι το ΝΒΑ έχει γίνει «σαν πολιτική οργάνωση», αν και είπε ότι δεν γνωρίζει πολλά για το μποϊκοτάζ των παικτών, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για φυλετική αδικία, αφότου αστυνομικός πυροβόλησε έναν μαύρο άνδρα στο Ουισκόνσιν, την περασμένη Κυριακή.

«Έχουν γίνει σαν μια πολιτική οργάνωση και αυτό δεν είναι καλό. Δεν νομίζω ότι είναι καλό για τον αθλητισμό ή για τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης για τον τυφώνα Λόρα.

tags: ΝΒΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)