to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 30.09.2020

Κοινωνία

Συνεχίζονται τα νταηλίκια Χρυσοχοΐδη: Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ

Απίστευτη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος, χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα από την αστυνομία. Έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ. Σφοδρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με παρεμβάσεις των τομεαρχών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Α. Ξανθού και Χρ. Σπίρτζη, καθώς και του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου. Την ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και κινδυνεύουν με απόλυση ζήτησε το Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, κλείνοντας τον δρόμο στους διαδηλωτές. Απίστευτη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος αναφέρει πως χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα από την αστυνομία.

Συμβασιούχοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει την κινητοποίησή τους, συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης 30/9 έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον Βασίλη Κικίλια.

Στο έδαφος βρέθηκε τραυματισμένος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετέδωσε πριν από λίγο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κατερίνα Μπατζάκη. Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε με ένταση καθώς η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει το δρόμο για να γίνει η συγκέντρωση όπως ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ και ακολούθησε συμπλοκή.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας χτυπάνε - Δέχθηκα κλωτσιά στα γεννητικά όργανα

Αστυνομική βία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στη διαδήλωση των συμβασιούχων.

Όπως κατήγγειλε ο Μιχάλης Γιαννακός στο Mega, οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και ο ίδιος προσωπικά, δέχθηκαν επίθεση από τους Αστυνομικούς.

«Είπαμε στην Αστυνομία να κλείσει την οδό Αριστοτέλους. Αντί να μας βοηθήσουν, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας χτυπάνε. Εμένα προσωπικά με χτύπησαν με κλωτσιά στα γεννητικά όργανα» κατήγγειλε.

Ο Μ. Γιαννακός επισήμανε ότι η διαμαρτυρία έγινε λόγω αθέτησης κυβερνητικής υπόσχεσης έναντι των συμβασιούχων.

«Η διαμαρτυρία έγινε για αυτό που υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας πριν έξι μήνες. Για την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Κάτι που δεν έκανε. Οι κυβέρνηση ανανεώνει τις συμβάσεις τους για λίγες μέρες μέχρι τέλος του έτους. Λες και οι ανάγκες για τη δημόσια υγεία θα εκλείψουν» είπε.

Ο δρόμος έξω από το υπουργείο Υγείας άνοίξε λίγη ώρα αργότερα.

Αρχικά η ένταση πυροδοτήθηκε από την άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει δρόμο για την πορεία, σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών. Στη συνέχεια μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Η σημερινή διαμαρτυρία επικεντρώνεται στους επικουρικούς και όσους προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 300 – 400 συμβασιούχοι παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, «βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται), εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας». Πηγή: ΕΡΤ

ΑΔΕΔΥ: Η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών δεν θα περάσει!

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους λειτουργούς της Υγείας, η ΑΔΕΔΥ σχολίασε τα εξής:

«Στην πρώτη εφαρμογή του Νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (που ψήφισαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ στη Βουλή), προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λειτουργών Υγείας που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πολιτική καταστολής των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), ως συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που αντιμετώπιζε τους εργαζόμενους με ΜΑΤ, χημικά και μηνύσεις, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσαν, σήμερα, εντολή στα ΜΑΤ, να επιτεθούν με αγριότητα στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούσαν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις στο χώρο της Υγείας (η Κυβέρνηση ανανέωσε τις συμβάσεις τους για 1,5 μήνα), προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, εξαιτίας της πανδημίας και η Κυβέρνηση τους απάντησε με ξύλο και χημικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και δηλώνει πως όσους νόμους και αν ψηφίσει, για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «συνέρχεσθαι», αυτοί θα μείνουν στα χαρτιά». 

Ανδρ. Ξανθός: Αποφασίστε αν θα είστε η κυβέρνηση των χειροκροτημάτων ή του αυταρχισμού

Το σχόλιο του Α. Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της  Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα σημερινά γεγονότα με την αστυνομική παρέμβαση απέναντι στους συγκεντρωμένους της ΠΟΕΔΗΝ μπροστά από το υπουργείο Υγείας:

«Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνει ότι η διαχείριση μίας τέτοιας κρίσης δημόσιας υγείας απαιτεί τον μέγιστο δυνατό βαθμό κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων.

Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα έξω από το Υπουργείο Υγείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προπηλακίζουν εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν την παραμονή στο σύστημα υγείας όσων υπηρετούν σήμερα ως επικουρικό προσωπικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυσή του ΕΣΥ, εκτός από αντιδημοκρατική είναι και βαθύτατα αντικοινωνική.

Το μήνυμα της καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που η ίδια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι χθες μας καλούσε να χειροκροτήσουμε, προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, αποτελεί πλήγμα για το ηθικό των ανθρώπων του ΕΣΥ και αδυνατίζει επικίνδυνα την κοινή προσπάθεια Πολιτείας, υγειονομικών και πολιτών απέναντι στην πανδημία.

Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και καθυστερημένα να καταλάβει ότι σε αυτό το επιβαρυμένο υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον, η δυσανεξία απέναντι  στην κοινωνική διαμαρτυρία «βλάπτει σοβαρά»  την κοινωνική συνοχή, τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία».

Χρ. Σπίρτζης: «Χειροκροτούν» τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές... με γκλομπ

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη

«Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν χειροκροτεί από τα μπαλκόνια τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

Τους «χειροκροτεί» με γκλοπ στο δρόμο εφαρμόζοντας τον αντιδημοκρατικό νόμο για τις διαδηλώσεις που πρόσφατα ψήφισε ενισχύοντας την εργαλειοθήκη του δόγματος «τρόμος και πάταξη».

Τους «χειροκροτεί» με χημικά και δακρυγόνα αναδεικνύοντας τα ψέματα της κυβέρνησης για τις δήθεν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στις δημόσιες δομές υγείας.

Οι ήρωες στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν δημοκρατικά τα αιτήματα και τις αγωνίες τους και τα ΜΑΤ του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη τους το κατέστησαν σαφές σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα διαγγέλματα του κυρίου Μητσοτάκη διαλύονται με κρότο στην καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν έναν άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατικό κατήφορο, στα σχολεία, την καθημερινότητα, την εργασία, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δεν αρκούν τα διαγγέλματα για την αντιμετώπισης της κρίσης ούτε η «άριστη» επικοινωνιακή πολιτική εικονικής πραγματικότητας της ΝΔ, που διαψεύδεται κάθε στιγμή από την πραγματική ζωή και τα πραγματικά προβλήματα».

Ν. Ηλιόπουλος: Τα χειροκροτήματα τελείωσαν και επιστρέψαμε στα γκλοπ

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των υγειονομικών:

«Εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής ξέρουν ότι τους επόμενους μήνες λήγει η σύμβαση τους.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προσχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατί το σχέδιο της είναι η είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. 

Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλοπ.
Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία».

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη δε μπορούν να αλλάξουν την εικόνα στην Υγεία

Ολόκληρο το σχόλιο του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

«Την ώρα που οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων δοκιμάζονται καθημερινά εν μέσω πανδημίας, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη εξαντλεί την παρέμβασή του με βία και καταστολή. Στη σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας , η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους “ήρωες” με γκλομπς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές της προθέσεις.

Τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη όμως, δε μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει την κυβερνητική ρητορική για ένα ΕΣΥ έτοιμο να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα πανδημίας. Παρά τις ‘χιλιάδες” προσλήψεις  που έγιναν το προηγούμενο διάστημα , το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετρά ήδη 5000 λιγότερους εργαζόμενους από πέρυσι ενώ μεγάλος αριθμός  επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις στα Νοσοκομεία της χώρας, κινδυνεύει με απόλυση καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά από 1 Οκτώβρη.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την εγκληματική της πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και την κοινωνία. Να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να παίζει με την υγεία και τις αντοχές των πολιτών. Να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και κινδυνεύουν με απόλυση πριν να είναι αργά. Να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό, δρομολογώντας άμεσα 15000 μόνιμες προσλήψεις. Το δόγμα του τρόμου και της πάταξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν είναι πλέον ανεκτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)