to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 27.11.2012

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Γιάννενα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όσους φορείς υπηρετούν υπάλληλοι τους οποίους «πιάνει» το μέτρο της κατάργησης των θέσεών τους και της τοποθέτησής τους σε διαθεσιμότητα με ορίζοντα την οριστική απόλυση.


Χθες ήταν και πάλι κατειλημμένες υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις για σήμερα και αύριο, οπότε και συνεδριάζει η σύγκλητος του ιδρύματος. Την προσεχή Παρασκευή θα συνεδριάσει ξανά η σύνοδος των πρυτάνεων, στην Πάτρα αυτή τη φορά, με «παρέα» καθώς οι εργαζόμενοι πήραν απόφαση να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Ανάλογες προτάσεις θα «πέσουν» στις φοιτητικές συνελεύσεις που γίνονται σήμερα και αύριο στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν επίσης με τα σκουπίδια να έχουν ήδη σχηματίσει λόφους σε όλα τα σημεία της πόλης και τις «βάρδιες ασφαλείας» να περισυλλέγουν τα απορρίμματα από «ευαίσθητα» σημεία της πόλης όπως νοσοκομεία και σχολεία. Σήμερα συνεχίζονται οι καταλήψεις στα δημαρχεία, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν συνέλευση στις 11 το πρωί στα Λιθαρίτσια. Αύριο Τετάρτη, προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο.

Ο νόμος πάντως συνεχίζει κανονικά και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί και το εύρος εφαρμογής του, αφού θα μπουν οι πρώτοι μισθοί στους εργαζόμενους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με δεδομένη τη διαφωνία των δήμων να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις που θέτουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους σε διαθεσιμότητα (περί τους 110 σε όλες τις υπηρεσίες των Ιωαννίνων), αλλά και με τη θέση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πως από την έκδοση του νόμου, αυτός ισχύει αυτόματα, τότε θα πρέπει όσους «πιάνει» η νομοθεσία να πληρωθούν με 25% λιγότερα χρήματα στην επόμενη μισθοδοσία τους.

Συνεδριάσεις στα νοσοκομεία

Στο μεταξύ, σε συνελεύσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης. Χθες συνεδρίασαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με τη συμμετοχή του κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ. Σήμερα στις 10.30 το πρωί θα γίνει και πάλι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, η περιφερειακή σύσκψεψη των διοικήσεων των σωματείων από όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου, μαζί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ. «Επειδή οι καιροί που διανύουμε εγκυμονούν πολλούς και ποικίλους κινδύνους όχι μόνο για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας αλλά και για όλους τους εργαζομένους στο χώρο αυτό, η συμμετοχή όλων τ στις συναντήσεις αυτές είναι επιβεβλημένη» τονίζουν οι σύλλογοι.


Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)