to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:33 | 04.12.2012

Πολιτική

Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις στους δήμους

Συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων έως και την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων.


Για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, συνεχίζονται οι καταλήψεις κτιρίων, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται σε καταλήψεις των γραφείων Προσωπικού ώστε να μην μπορούν να αποσταλούν διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλων. 


Διαδοχικές στάσεις εργασίας

Για την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει διαδοχικές στάσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.

Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί το σύνολο των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση να αποφασίσουν κοινές κινητοποιήσεις με τους εργαζόμενους. 

Η ΚΕΔΕ δεσμεύεται ότι δεν θα αποσταλούν διαπιστωτικές πράξεις, θα συνεχιστεί, δηλαδή, η άρνηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνηγορήσει στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων.

Το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας στο Έκτακτο Συνέδριό της αποφάσισε στις 12 Δεκεμβρίου να διοργανώσει πανελλαδική κινητοποίηση των αιρετών και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης στις 19 Δεκεμβρίου προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κοινωνικές δομές στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι δήμαρχοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα διοργανώσει νέο τακτικό συνέδριο.

Παράλληλα στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου θα γίνουν κινητοποιήσεις σε κάθε ΠΕΔ ξεχωριστά για τις κοινωνικές δομές (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι). 

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθούν οι αντισυνταγματικές διατάξεις, όπως αναφέρει το τελικό ψήφισμα, του Μνημονίου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Επίσης, θα γίνει προσφυγή εάν μεταφερθούν αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)