to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 07.02.2020

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση του αρχαιολόγου που «τόλμησε» να εισηγηθεί διατήρηση των αρχαιοτήτων στο μετρό Θεσ/νίκης

Την αντίδρασή του δημοσιοποίησε και ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής για την αποπομπή του Γ. Σκιαδαρέση, αναπληρωτή προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης - Χρ. Γιαννούλης: Εκδικητική και αλαζονική η συμπεριφορά της κ. Μενδώνη


Γιατί παύθηκε ο προϊστάμενος της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης. Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Η απόφασή του να μην στηρίξει την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, οδήγησαν σε απομάκρυνση από τη θέση του, τον προϊστάμενο της Εφορείας αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σκιαδαρέση. Με χθεσινή απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο Γιώργος Σκιαδαρέσης παύεται από τα καθήκοντα του προϊσταμένου της Εφορείας και επιστρέφει στην παλιά του θέση, ως τμηματάρχης του τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Σκιαδαρέσης πιέστηκε να καταθέσει θετική εισήγηση, υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων στο σταθμό της Βενιζέλου, ο ίδιος ωστόσο τάχθηκε υπέρ της παραμονής τους.

skiadaresis.jpg

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή για την αποπομπή του αναπληρωτή προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης:

«Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης αποπέμφθηκε γιατί «τόλμησε» να εισηγηθεί θετικά για την κατά χώρα διατήρηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο και την επιστημονική του άποψη, «παρακούοντας» την πρωθυπουργική εξαγγελία και μη ενδίδοντας στις πιέσεις που κατ’ εξακολούθηση δεχόταν. Δυστυχώς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η πόλη της Θεσσαλονίκης θα στερηθούν έναν έντιμο, άρτιο επιστημονικά, εργατικό αλλά και ανοιχτό σε σύγχρονες προσεγγίσεις προϊστάμενο.

Αυτός είναι ο πολιτισμός της Νέας Δεξιάς, όπως τον εκφράζει επάξια η ηγετική ομάδα του Υπουργείου Πολιτισμού: αυταρχισμός, φίμωση της διαφορετικής άποψης (ακόμα και της επιστημονικής),ρεβανσισμός, κλίμα τρομοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει όντως να αισθάνεται υπερήφανος για την υπουργό του πολιτισμού του».

Χρ. Γιαννούλης για την απομάκρυνση του Γ. Σκιαδαρέση: Εκδικητική και αλαζονική η συμπεριφορά της κ. Μενδώνη

Για εκδικητική και αλαζονική συμπεριφορά κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης, με αφορμή την απομάκρυνση του προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργου Σκιαδαρέση, που είχε καταθέσει γνωμοδότηση κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων του μετρό στην οδό Βενιζέλου.

«Η κυρία Μενδώνη που έχει δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθήσει με την άδικη απομάκρυνση του εξαιρετικά επιτυχημενου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, έρχεται τώρα να "τιμωρήσει" και τον Γιώργο Σκιαδαρέση» τόνισε ο Χρ. Γιαννούλης στη δήλωσή του. Διαβάστε περισσότερα...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)