to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:15 | 30.05.2014

πηγή: 902.gr

Κοινωνία

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

«Φραγμός» στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων μπαίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί που σε διάφορες περιοχές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να μη συγχωνευτεί, να μην καταργηθεί κανένα σχολείο.


Το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη δημοσιοποίηση των νέων συγχωνεύσεων, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων και εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει πολύμορφες πρωτοβουλίες ενάντια στο νέο χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Σήμερα Παρασκευή, στο Περιστέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», η Ενωση και Σύλλογοι Γονέων της πόλης, στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης τους, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, στις 2 το μεσημέρι.

Στο Κερατσίνι η Ένωση Γονέων Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και σήμερα Παρασκευή καλεί σε κλείσιμο των σχολείων «πριν τα κλείσει το υπουργείο Παιδείας», συγκέντρωση έξω από αυτά και πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου. Για το απόγευμα, στις 6.30 καλεί σε συμβολική κατάληψη της οδού Τσαλδάρη και ενημέρωση των κατοίκων. Στο μεταξύ την Πέμπτη 29 Μάη το πρωί πραγματοποίησαν ενημερωτική συγκέντρωση έξω από τα δύο σχολεία.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων πραγματοποιούν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σήμερα Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Καθημερινές κινητοποιήσεις

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα. Στο Βύρωνα σε σύσκεψη συντονισμού της δράσης ενάντια στις συγχωνεύσεις καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», τη Δευτέρα 2 Ιούνη, στο χώρο των 9ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα που συγχωνεύονται. Στο Δήμο, 6 Δημοτικά, γίνονται 3 πολυπληθή σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί καλούν την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα, σε πικετοφορία στους δρόμους του Βύρωνα μαζί με γονείς και μαθητές, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ταπητουργείου.

Στον Πειραιά, την Τρίτη 3 Ιούνη, στις 13.30, διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά μαζί με άλλα σχολεία και πορεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)