to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 28.03.2018

Πολιτική

Κατάθεση Πολάκη: Το πλαστό έγγραφο της ΝΔ και ο φάκελος με τις 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ (βίντεο)

Το πλαστό έγγραφο κατέθεσε η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία καθώς και κατάλογος με τις 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ βρέθηκαβ στο επίκεντρο του δεύτερου μέρους της κατάθεσης του Πάυλου Πολάκη, την Τετάρτη 28 Μαρτίου - Στο προσκήνιο ξανά και η «μαύρη τρύπα» των εκατοντάδων εκατομμυρίων με τη ΝΔ να ισχυρίζεται πώς πρόκειται για λανθασμένη ανάγνωση των απολογισμών από τον αν. υπουργό, κάνοντας λόγο για διπλοεγγραφές, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση - «Βαρύ κακούργημα» το αδικαιολόγητο ταμειακό έλλειμμα, αντέτεινε ο αναπλ. υπουργός Υγείας


Βαρύτατες κατηγορίες για προσκόμιση πλαστογραφημένου εγγράφου προς υπεράσπιση των χειρισμών του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ απεύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στη ΝΔ κατά τη σημερινή, δεύτερη κατάθεσή του στη Εξεταστική Επιτροπή που διερευνα τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Το επίμαχο έγγραφο κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εξεταστική από τον Γιώργο Γεωργαντά της ΝΔ και περιλαμβάνει απολογισμό των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και στέλεχος της ΝΔ Σταμάτη Πουλή. Το έγγραφο ουσιαστικά αναφέρει ότι 75 υπάλληλοι απασχολήθηκαν από το 2009 έως το 2014 και πληρώθηκαν από χορηγίες. Ουσιαστικά δηλαδή το έγγραφο δικαιώνει τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι 23 προσλήψεις του δεν ήταν παράτυπες (αναλυτικό ρεπορτάζ παρακάτω).

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέθεσε ότι σε ανώνυμη καταγγελία που έλαβε την Παρασκευή υπάρχουν στοιχεία για 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ την περίοδο 2013 - 2014. Κατά τα λεγόμενα του, τα στοιχεία αντλήθηκαν από Η/Υ υπαλλήλων του Κέντρου και είναι προϊόν της «κρυφής» λίστας που κάποιοι εσκεμμένα απέκρυπταν, στοχεύονταςστη μη αποκάλυψη του «μαύρου» λογαριασμού του Κέντρου μέσω του οποίου διεκπεραιωνόταν το ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος.

Τα πρακτικά θα σταλθούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επειδή παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία, τόνισε λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης ο Αντ. Μπαλωμενάκης. 

Αναλυτικά

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, στην αρχή της συνεδρίασης ζήτησε να διερευνηθεί αν υπάρχει παραποίηση εγγράφων που αφορούν τον κ. Πουλή, «διότι υπάρχει αλλαγή γραμματοσειράς και μπορεί να έχουν προστεθεί σελίδες που δεν υπάρχουν στα πρακτικά». Ο Γ. Γεωργαντάς (ΝΔ) υποστήριξε τη γνησιότητα του εγγράφου και η κ. Χριστοφιλοπούλου (ΔΗ.ΣΥ.) αναφέρει ότι αφού υπάρχει υπόνοια, να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητα. 

Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο επιχειρείται να εξηγηθούν οι 23 προσλήψεις που έγιναν επί υπουργίας Γεωργιάδη και να αποδειχθεί ότι οι μισθοί καλύφθηκαν από χορηγίες. Το επίμαχο έγγραφο, είναι το πρακτικό του ΔΣ με αριθμό 80/94/11-12-2013, και το είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και υποστήριξε ότι το πρακτικό λέει ότι θα πληρώνονται από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.

Ο Σπ. Λάππας, αποκάλυψε ότι η υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία είχε απειλήσει για εσχάτη προδοσία μέσω εξωδίκου τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής, Ελένη Τσάγκαρη, αιτήθηκε από τον γραμματέα του Δ.Σ.  του ΚΕΕΛΠΝΟ και έλαβε πρακτικά του Δ.Σ. προκειμένου να προστεθούν παράγραφοι, χωρίς να επιστρέφει τα πρωτότυπα...

Π. Πολάκης: Πασιφανώς πλαστό το έγγραφο

Για «κακή πλαστογραφία» έκανε λόγο ο Π. Πολάκης τονίζοντας ότι τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατέθεσαν έως τώρα στην εξεταστική (Θεοφυλάτου, Πολύζου, Παπαδημητρίου)  δεν χρησιμοποίησαν το «αθωωτικό» έγγραφο που μετά από τόσον καιρό «ανακάλυψε» ο κ. Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, ο αναπλ. υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε: «Έχετε δει δημόσιο έγγραφο από τμήμα οργανισμού προς Δ.Σ. που να ξεκινάει χωρίς να αναφέρει πληροφορίες, ποιος το εξέδωσε, ημερομηνία, τηλέφωνο; Επίσης δεν έχει αρίθμηση, έχει κενό και από πίσω ξεκινάει με άλλη γραμματοσειρά χωρίς αρίθμηση και ξεκινάει απολογισμός. Ξεκινάει λέγοντας ότι λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 2009 έως το 2013. Αναφέρει ότι έχουν μάγειρα (γιατί τότε έχουν κέτερινγκ;) Εκτός από αυτά έχουν ένα ξενοδοχείο Άρης που μένουν και εκεί κατά περιόδους. Το ξενοδοχείο Άρης είναι ημιδιαμονής στην Ομόνοια. Το έγγραφο δεν λέει πουθενά ότι πληρώνονται από τη χορηγία αυτοί οι άνθρωποι».

Ο Π. Πολάλης επανέλαβε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν μηχανισμός για να βολεύουν διάφορα ρουσφέτια και ανέφερε ότι είναι δεδομένα πώς τα «ρουσφέτια» του Αδ. Γεωργιάδη δεν πληρώθηκαν από τη χορηγία της Estee Lauder, όπως ισχυρίζεται ο Αντ. Γεωργαντάς.

Όπως πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τον Δεκέμβρη του 2013, όταν συντάχθηκε το έγγραφο, στη δομή βρίσκονταν 14 άτομα ενώ από τον Οκτώβριο του 2009 και έπειτα έχουν φιλοξενηθεί 46 άτομα. Για τα άτομα αυτά οι προσλήψεις ήταν

-27 άτομα από το 2009 έως την 1η Απριλίου 2013

-43 άτομα από τον Απρίλη του 2013 έως τον Δεκέμβρη του 2013!

«Και ζητούν να προσλάβουν άλλα 30 άτομα για τους τελευταίους πέντε μήνες του προγράμματος!», σημείωσε ο Π. Πολάκης και συμπέρανε:

«Πλησίαζαν ευρωεκλογές τότε. Ο ελάχιστα καλόπιστος να είσαι και το στοιχειώδες IQ να διαθέτεις και να δεις που δούλεψαν διαπιστώνεις ότι από τον Απρίλιο του 2013 έγινε ένα παρτάκι. Αυτά έχω να πω και γράμματα γνωρίζω και δεν έχω κάτι άλλο να πω».

O Π. Πολάκης κατήγγειλε ότι ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να παραπλανήσει την επιτροπή παρουσιάζοντας ως «απόφαση» τη μοναδική πρόταση που δεν συμπεριλαμβάνεται στο σημείο των πρακτικών «τα μέλη ομόφωνα αποφασίζουν».

Οι προβληματικοί απολογισμοί ξανά στο επίκεντρο

Στη συνέχεια, ο Π. Πολάκης επιχείρησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του Γ. Γεωργαντά περί λανθασμένων υπολογισμών για τη «μαύρη τρύπα» των εκατοντάδων εκατομμυρίων.  «Ακόμα και αν ισχύουν τα υποτιθέμενα ταμειακά υπόλοιπα», η «τρύπα» μέχρι το 2014 είναι τουλάχιστον 140 εκατομμύρια ευρώ, τόνισε ο Π. Πολάκης αναλύοντας αναλυτικά τους  ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ γα την περίοδο 2009 - 2014.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, συμβουλευόμενος μία κατάσταση που είχε στα χέρια του, είπε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Διαπίστωσα ότι κάνατε διπλοεγγραφή ως έσοδο το ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρονιάς στην επόμενη. Δεν είναι έσοδα αυτά, δεν είναι νέα λεφτά». «Η διπλομέτρηση, με βάση τους απολογισμούς που υπάρχουν στη δικογραφία είναι 166.804.000. Άρα από τα 230 εκατ. ευρώ έχουν διπλοεγγραφεί και πρέπει να αφαιρεθούν 166.000.000 έως 170.000.000. Κακώς χρεώθηκαν, για δεύτερη φορά, αυτά τα χρήματα», προσέθεσε.

Ο κ. Πολάκης από τη μεριά του, αναγνώρισε ότι «ενδεχομένως να έχει διπλομετρήσει 89 εκατ. ευρώ στην καταγγελία του» ωστόσο επέμενε ότι «προκύπτει ζήτημα για τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ». Ωστόσο προσέθεσε ότι «ακόμα και με τη λογική Γεωργαντά λείπουν 70 εκατ.» και αναρωτήθηκε «Είναι λίγα;». Ο κ. Πολάκης υποστήριξε επίσης ότι όλα όσα έχουν συμβεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ «είναι βαρύ κακούργημα. Κάποιοι σήκωσαν τα λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε λογαριασμούς με τους οποίους έπαιζαν μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς ρώτησε τον κ. Πολάκη γιατί, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση ανέφερε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε 36 τραπεζικούς λογαριασμούς προστέθηκαν, επί ημερών του άλλοι 8 για να εισπράξει την απάντηση του κ. Πολάκη ότι «δημιουργήθηκαν για να απεμπλακούν από τους προηγούμενους λογαριασμούς».

ΜΜΕ προσκείμενα στην αντιπολίτευση, ο Αδ. Γεωργιάδης και η Ομάδα Αλήθειας, ανακαλύπτοντας σήμερα την εξεταστική για την Υγεία, επιδόθηκαν σε άνευ πρηγουμένου σπέκουλα για τα «μαθηματικά» του Π. Πολάκη, χωρίς φυσικά να σταθούν στην ουσία της τεράστιας «μαύρης τρύπας» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε το ποσό είναι 140 εκατ. ευρώ είτε παραπάνω. Όπως είπε ο Π. Πολάκης, αν κάτι είναι μπακαλίστικο, αυτός είναι ο τρόπος που παρουσίαζαν τους ισολογισμούς οι διοικήσεις του οργανισμού. 

Το διαφημιστικό πάρτι εκατομμυρίων και η νέα αποκάλυψη

Εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος μοιράστηκαν δεξιά και αριστερά πέρα από κάθε έννοια ανταποδοτικότητας σε ό,τι αφορά τη διαφημιστική προβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ, ειδικά το 2014 που ήταν προεκλογική χρονιά.

Στο ζήτημα επανήλθε την Τετάρτη ο Π. Πολάκης, με αφορμή «κατηγορία» του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά, περί 18.000 ευρώ διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  σταχυολογώντας τα εξής:

«9 εκ. είναι αυτές οι συμβάσεις αν τις βάλεις μεσοσταθμικά. Υπάρχουν μέσα ακόμα και σελίδες που δεν είχαν ανοίξει ακόμα. "Πάρε κόσμε"... Πολλά έχουν πάρει τα "παραπολιτικά", σάιτ στο όνομα "Παππάς" (βουλευτής της Ν.Δ. και συγγενείς του), πήρε 98.000 για μπάνερ, κάνουν εκλογές και μετά τα κλείνουν. "Χαμπάρια", Αγκελιαφόρος", "Σκαι", κάτι που δεν τα ξέρει η μάνα τους... "Ριζόπουλος ποστ", "Πρώτο Θέμα" Θ. Αναστασιάδης, Σ. Κοτρώτσος, Ν. Χατζής, Προβοκατέρ... Voria.gr, Παραπολιτικά, Συνείδηση, Κουρδιστό Πορτοκάλι, Αγριομαντάτα.gr και ονόματα συγκεκριμένων δημοσιογράφων για να φτιάξουν πρόγραμμα επικοινωνίας.

Και από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις που αποκάλυψε ο αναπλ. υπουργός Υγείας: Το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 ο ενημερωτικός ιστοχώρος «velonakaiklosti.gr» λάμβανε 16.000 ευρώ για κάθε προβολή διαφήμισης του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Αναλυτικότερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε 894 συμβάσεις με ΜΜΕ, μόνο την περίοδο 2013 – 2014. Όπως είπε ο Π. Πολάκης την Παρασκευή του εστάλη ανωνύμως φάκελος που περιλαμβάνει κατάλογο με 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ (ΕΔΩ αναλυτικά ο φάκελος).

Ο υπουργός είπε ότι έκανε αντιστοίχηση με τις 150 συμβάσεις που έχει ο ίδιος και διαπίστωσε ότι οι συμβάσεις που διαθέτει ταυτίζονται με τον κατάλογο που παρέλαβε ο οποίος πάντως δεν έχει ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι από τα έως τώρα στοιχεία των 150 συμβάσεων μόνο το 2014 (και όχι το 2013) η διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανιζόταν στα 4.274.150 ευρώ. Επομένως το ποσό που δόθηκε το 2013 – 2014 είναι πολύ παραπάνω απ’ ό,τι ήταν γνωστό ως τώρα.

«Είναι προφανές ότι το μεγάλο μπαμ έγινε τότε. Ήταν και προεκλογική χρονιά» τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «είναι ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Τέλος».

Όπως σχολιάζει σχετικό ρεπορτάζ του Documento, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο υπογράφτηκαν οι επίμαχες συμβάσεις των διάφορων ΜΜΕ με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οπως προκύπτει από τα αρχεία της διαφημιστικής δαπάνης του οργανισμού, τα ποσά δίνονταν μέσω της υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων οι οποίες δεν ξεπερνούσαν κάθε φορά τις 20.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλιζόταν ότι για τις συγκεκριμένες συμβάσεις δεν απαιτούνταν έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. 

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις της Ε. Χριστοφιλοπούλου

«Μας ζητάτε ευθύνες γιατί βγάλαμε στη φόρα όλα αυτά και δεν τα βγάλαμε νωρίτερα;», το ερώτημα Πολάκη στην εκπρόσωπο της ΔΗ.ΣΥ. που ρώτησε γιατί δεν είχαν ζητηθεί νωρίτερα οι απολογισμοί του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων της κ. Χριστοφιλοπούκου η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Καββαδία παρατήρησε ότι όλες οι ερωτήσεις της εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. αφορούν μόνο τη θητεία του κ. Πολάκη στο υπουργείο και όχι την περίοδο που ερευνά η Εξεταστική δηλαδή, από το 1997 - 2014. Η κ. Χριστοφιλοπούλου αντιδρά έντονα φωνάζοντας ότι "ψεύδεται" ενώ επανέρχεται συνεχίζοντας πάλι με ερωτήσεις που αφορούν το "σήμερα" και όχι τα προς διερεύνηση χρόνια.

(το σχετικό σχόλιο της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter)

Απαντώντας στη συνέχεια και σε άλλες ερωτήσεις, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο η υψηλή βαθμολογία που λαμβάνει ο Κώστας Φρουζής από τους ανωτέρους του στη Βασιλεία της Ελβετίας «επιβεβαιώνει» τους προστατευόμενους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis.

Ακολούθησαν κι άλλοι βουλευτές ενώ κατά τις απαντήσεις του στον Γ. Μαυρωτά, ο Π. Πολάκης ανέλυσε την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και τη στελέχωση των σημαντικών θέσεων αλλά έκανε αναφορά και στην πρόσφατη αποκάλυψη για τις «ιερές» χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη Καισαριανής. 

«Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Η Novartis βρήκε το μηχανισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον αξιοποίησε. Στα χαρτιά που σας έδωσα βρήκαν και τον κ. Μαυρίκο», ανέφερε ο Π. Πολάκης απαντώντας σε ερωτήσεις του Ν. Νικολόπουλου. 

Τέλος, ο Π. Πολάκης στη δεύτερη πολύωρη κατάθεσή του, γνωστοποίησε ότι απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να αλλάξει όνομα το ΚΕΕΛΠΝΟ, να αλλάξει χαρακτήρα και αρμοδιότητες. Αποκάλυψε επίσης ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα βγει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε διαβούλευση.

 

******

Η προηγούμενη συνεδρίαση και η «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπενθυμίζεται ότι στη μαραθώνια εισήγησή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε πολύκροτες αποκαλύψεις για τη «μαύρη τρύπα», ύψους 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταθέτοντας στην Επιτροπή νέα στοιχεία. Κατήγγειλε «ληστεία του ελληνικού λαού», καθώς όπως αποκάλυψε από το 2007 έως το 2014 εισήλθαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισροές με όρους πραγματικού χρήματος 750.304.452 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα τα έξοδα του ανήλθαν σε 522.297.387 εκατ. ευρώ, αλλά το αθροιστικό υπόλοιπο του οργανισμού στις 31/12/14 ήταν 3.173.703 ευρώ. 

«Πού πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ. ευρώ;» διερωτήθηκε εύλογα ο Παύλος Πολάκης και ζήτησε επιτακτικά την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης ξεκαθάρισε στο σώμα ότι τα πρακτικά θα πάνε στην Εισαγγελία αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Πολάκη, αυτήν την εβδομάδα.

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στο περιβόητο δάνειο των 200 εκατ. ευρώ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ, με εγγύηση του Δημοσίου, για την προμήθεια 16 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου, ώστε να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» της γρίπης το 2008. Υπενθυμίζεται ότι τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν διάφορες χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, κτλ.

Το θέμα των μαύρων ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη ροή χρήματος προς μιντιάρχες για τις διαφημιστικές του καμπάνιες, έθιξε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο ξεκάθρα για «πολιτικό χρήμα».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ σπατάλησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας και εκστρατείες για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης. Οι επίμαχες καμπάνες αφορούσαν στην εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο, σε δράσεις για την εποχική γρίπη την περίοδο 2011 – 2012, συμπράξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υποστήριξη νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Υγείας για το έτος 2012, όπως και την προώθηση των γενοσήμων φαρμάκων και την ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Αφορούσαν επίσης ένα ακόμη πρόγραμμα για τον ιό HIV.  

Ο Παύλος Πολάκης έκανε όμως αποκαλύψεις και για τη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου και την εταιρείας της Mindwork, που φέρεται να έπαιρνε χρυσές δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)