to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:19 | 14.07.2014

Διεθνή

Συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζα - Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι (ενημέρωση)

Τουλάχιστον 172 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται για έβδομη συνεχή ημέρα. Οι κάτοικοι της Μπέιτ Λαχίγια μετακινούνται μαζικά (προς άλλα σημεία της αποκλεισμένης πανταχόθεν Λωρίδας της Γάζας) μετά την έκφραση πρόθεσης από το Ισραήλ για βομβαρδισμό (πυκνο)κατοικημένων περιοχών.



Σχετικά δημοσιεύματα: The Independent: Τι πραγματικά προηγήθηκε στη Γάζα και δεν το λένε οι Ισραηλινοί // Οι δύο μύθοι για το Παλαιστινιακό // ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η διεθνής πίεση μπορεί να σταματήσει την ισραηλινή πολεμική μηχανή

Ενημέρωση 22:00

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Ισραήλ και Χαμάς, ζητούμενο η εκεχειρία: η ανταπόκριση του Π. Χαρίτου για το avgi.gr

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένουν Χαμάς και Ισραήλ παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των βομβαρδισμών σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, δείχνοντας έτσι ότι μια άτυπη εκεχειρία είναι κοντά. Δράση τώρα έχει αναλάβει η διπλωματία, στην οποία αντικατοπτρίζονται οι εξελίξεις των τελευταίων ετών, με τους Παλαιστίνιους να απορρίπτουν τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου εξαιτίας των διώξεων της Μουσουλμανικής αδελφότητας και να επιζητούν τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας και του Κατάρ.

Ο ανταποκριτής της Αυγής και του www.avgi.gr, Πάνος Χαρίτος, μας μεταφέρει την εικόνα από το λιμάνι της Γάζας, καθώς τα αεροπλάνα των ισραηλινών εξακολουθούν να περιπολούν και πριν πέσει η νύχτα, όταν είθισται να λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ενημέρωση 19:50

Η Χαμάς παρουσίασε τους όρους της για εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία παρά μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους και άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα διευκρινίζοντας ότι «είναι πολύ νωρίς» να γίνεται λόγος για μια εκεχειρία. «Κάθε εκεχειρία θα πρέπει να βασίζεται στους όρους που θέσαμε. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει δεκτό», δήλωσε ο Μούσιρ αλ Μάσρι, βουλευτής και εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα.

Όμως «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εκεχειρία μπροστά στα εγκλήματα και τις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί εναντίον του λαού μας», πρόσθεσε ο Μάσρι. Σύμφωνα με τη Χαμάς, το Ισραήλ είναι αυτό «που ξεκίνησε με τη βία και αυτό πρέπει λοιπόν να τη σταματήσει». (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

****

Τα ονόματα των θυμάτων: http://english.al-akhbar.com/content/victims-gaza-list-palestinians-killed-israels-ongoing-assault - Επείγουσα έκκληση από τη Γάζα προς την κοινωνία των πολιτών: Αναλάβετε δράση τώρα!

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού ενώ την τοποθέτηση της Παλαιστίνης υπό «διεθνή προστασία» ζητεί από τα Ηνωμένα Έθνη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι κατέρριψε drone που απογειώθηκε από τη Γάζα. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο Patriot κοντά στην πόλη Ashdod και είναι το πρώτο όπλο αυτού του είδους που αντιμετωπίζει το Ισραήλ από την ημέρα που ξεκίνησε η σφαγή στη Γάζα.

 

Σε μια ένδειξη πιθανής περαιτέρω κλιμάκωσης, το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στη βόρεια Γάζα, καλώντας τους κατοίκους της πόλης Μπέιτ Λάχια ιδιαίτερα, να φύγουν από τα σπίτια τους, «για τη δική τους ασφάλεια». «Οι άμαχοι καλούνται να εκκενώσουν τις κατοικίες τους αμέσως και να φύγουν ως τις 12 σήμερα», έλεγαν τα φυλλάδια, αναφέροντας τοποθεσίες που θα αποδειχτούν οι πιο επικίνδυνες. (πηγή: intifadagr.wordpress.com, με αρχική πηγή το παλαιστινιακό Maan)


Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας και για το ενδεχόμενο ισραηλινής χερσαίες εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπάν Κι Μουν.

Στο μεταξύ, δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές. Με νέους βομβαρδισμούς και στο νότιο τμήμα του Λιβάνου απάντησε ο ισραηλινός στρατός. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «απάντησαν άμεσα με πυρά προς την πηγή της επίθεσης» που προερχόταν από τον Λίβανο. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου επιβεβαίωσαν τους βομβαρδισμούς από την πλευρά του Ισραήλ.


Τουλάχιστον 172 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 1.230 τραυματίστηκαν απο τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίζονται για έβδομη συνεχή ημέρα.

Προπαγανδιστικό υλικό από τον ισραηλινό στρατό, με τίτλο «πότε είναι ένα σπίτι, σπίτι;» και μετά το σκίτσο: η Χαμάς χρησιμοποιεί σπίτια στη Γάζα για στρατιωτικούς σκοπούς». Προφανής στόχος του IDF, να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών ΕΔΩ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)