to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 17.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

Συνεχίζεται η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών στο Σικάγο

Συνεχίζουν τις μαζικές τους κινητοποιήσεις χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη των ΗΠΑ, στην οποία φοιτούν πάνω από 350.000 μαθητές.



Αίτημα τους αποτελεί μεταξύ των άλλων η αύξηση των μισθών. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης τους, η οποία θα βασίζεται στα αποτελέσματα των φοιτητών κατά τις εξετάσεις στα τυπικά τεστ.


Την απεργία που συνεχίζεται εδώ και 5 μέρες θα επιδιώξει με δικαστική απόφαση να τερματίσει ο δήμαρχος του Σικάγου, Ραμ Εμάνουελ.
Οι περίπου 29.000 εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων αποφάσισαν μέσω των ενώσεών τους να συνεχίσουν την απεργία τους τουλάχιστον έως την Τρίτη.

-----
Κι από την «Καθημερινή»






Σικάγο: Συνεχίζεται η απεργία των εκπαιδευτικών


Με δικαστική απόφαση θα επιδιώξει ο δήμαρχος του Σικάγου, Ραμ Εμάνουεεκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου Ομπάμα, να τερματίσει την απεργιακή κινητοποίηση 29.000 εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων οι οποίοι μέσω των ενώσεών τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους τουλάχιστον έως την Τρίτη.


Με την απόφαση αυτή της συνέχισης της απεργίας 350.000 μαθητές στα δημόσια σχολεία θα χάσουν τα μαθήματα τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.


«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια», δήλωσε ο δήμαρχος του Σικάγου, σχολιάζοντας την απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας αναφέροντας επίσης ότι η απεργιακή κινητοποίηση είναι παράνομη για δυο λόγους .


«Παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών» ανέφερε σε δήλωση του ο Εμάνουελ.


Η απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, έχει επηρεάσει 350.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ


Η απεργία είναι μέτρο αντίδρασης κατά της απόφασης του Εμάνουελ να προχωρήσει σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.


Την αλληλεγγύη τους δήλωσαν με αυτό το τραγούδι οι Rebel Diaz:

 


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)