to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 07.05.2015

Κοινωνία

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας και αλληλέγγυους, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία στην ακαδημαϊκή ζωή.


Την Τετάρτη, η διοίκηση του ΑΠΘ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε ότι «με το πρόσχημα της συμπαράστασης στα ΑμΕΑ, η ομάδα που δημιουργεί όλους αυτούς τους μήνες προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Συγκλήτου, στις συνεδριάσεις του Τμήματος Φιλολογίας, καθώς και σε άλλα Τμήματα και Σχολές, συνοδευόμενη και από εξω-πανεπιστημιακούς 'αλληλέγγυους' των ΑμΕΑ, εμπόδισε την ανοιχτή συζήτηση για τα πλέον κρίσιμα, για το επόμενο διάστημα, θέματα λειτουργίας του ΑΠΘ».

Πρόθεση των πρυτανικών Αρχών είναι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ Θόδωρος Λαόπουλος, η αναβληθείσα, λόγω της κατάληψης, συνεδρίαση της Συγκλήτου για τα κρίσιμα θέματα του νέου νομικού πλαισίου των ΑΕΙ και της οικονομικής διαχείρισης των πόρων μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να πραγματοποιηθεί άμεσα και να μην μεταφερθεί σε άλλο κτήριο από την Πρυτανεία.

Πάντως, τα μέλη της ομάδας που πραγματοποιεί την κατάληψη δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να φύγουν από το κτήριο διοίκησης πριν από την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, στις 14.00 σήμερα θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Η διακοπή θα διαρκέσει έως την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών.

Από τη διακοπή ρεύματος θα επηρεαστούν οι ακόλουθες υπηρεσίες: Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΑΠΘ - ipac.lib.auth.gr. Η ενοποιημένη αναζήτηση search.lib.auth.gr θα λειτουργεί κανονικά, αλλά δε θα φαίνονται πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των βιβλίων (Δανεισμένο, Στη Βιβλιοθήκη, κ.ά.) Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα Βιβλιοθήκης (Horizon). Δε θα είναι δυνατοί οι δανεισμοί και οι επιστροφές βιβλίων. Ψηφιοθήκη - digital.lib.auth.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)