to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι

Συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη των 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας που κατηγορούνται για τον θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, και συγκεκριμένα ότι τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια προκειμένου να τον εκδικηθούν για την δολοφονία που διέπραξε σε βάρος του συναδέλφου τους στο Μαλανδρίνο.


Η δίκη ξεκίνησε χθες Δευτέρα μετά την σχεδόν εξάμηνη διακοπή της λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σήμερα η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση μαρτύρων αστυνομικών του Α.Τ. Ιτέας όπου μεταφέρθηκε ο Καρέλι από τις φυλακές Μαλανδρίνου και πριν μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας όπου επήλθε και ο θάνατός του.

Οι μάρτυρες ανέφεραν και σήμερα όπως και χθες πως η κατάσταση του κρατούμενου ήταν καλή μέχρι την μεταφορά του στις φυλακές Νιγρίτας. Οι μάρτυρες τόνισαν ότι παρά τους μώλωπες που έφερε στο σώμα και το πρησμένο του μάτι η κατάστασή του στο κρατητήριο του Α.Τ. Ιτέας ήταν καλή και πως δεν τους ζήτησε ούτε να επισκεφθεί κάποιον γιατρό ούτε καν να φάει. Όπως κατέθεσαν, περπατούσε κανονικά.

Για περισσότερο από δύο 24ωρα πριν μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας ο Καρέλι, σύμφωνα με τους μάρτυρες, δεν έφαγε τίποτα, ωστόσο αυτό δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας του.

Να αναφέρουμε πως στην χθεσινή διαδικασία αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Ιτέας περιέγραψαν πως τον υποδέχτηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας. Ο επικεφαλής της μεταγωγής είπε ότι στον προαύλιο χώρο των φυλακών οι σωφρονιστικοί του φώναζαν «Καλώς τον», περπατούσε και τον χτυπούσαν, σύμφωνα με τον μάρτυρα, όχι βίαια και με παρέμβαση του διευθυντή των φυλακών σταμάτησαν.
Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Να θυμίσουμε ότι οι  13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι βαρύνονται με  το αδίκημα της "διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία" και ο διευθυντής των φυλακών για "υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)