to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 24.05.2018

Κοινωνία

Συνεχίζεται η δικαστική περιπέτεια των 2 συλληφθέντων για την καταστολή στον «Ιανό» το 2014

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων


(φωτογραφία από τη συγκέντρωση της Τρίτης 23/5, έξω από τον «Ιανό»)

Σήμερα,  Πέμπτη 24 Μάη 2018 αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό (μετά την πρώτη καταδικαστική απόφαση) η υπόθεση της δίωξης των 2 διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός», την Κυριακή 28/12/14.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με τις εργάσιμες Κυριακές να αυξάνονται διαρκώς, ο «Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής» είχε καλέσει απεργία στον κλάδο του βιβλίου, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. «Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Καρατζάς Νίκος και η διευθύντρια Λιαποπούλου Μαρία κατέθεσαν μήνυση και με εντολή τους, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους απεργούς, τους ψέκασαν με χημικά και τους χτύπησαν», τονίζε σε ανακοίνωσή του το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια».

Ως απάντηση στην κρατική καταστολή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση απεργών και αλληλέγγυων έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, στο οποίο κρατούνταν οι συλληφθέντες. Εκεί ακολούθησε νέα επίθεση των ΜΑΤ, με βίαιη απώθηση των συγκεντρωμένων και νέες συλλήψεις 3 μελών σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, τους οποίους κακοποίησαν τόσο κατά τη σύλληψή τους, όσο και στο κρατητήριο. Οι 3 τελευταίοι συλληφθέντες τελικά αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε τον Δεκέμβρη του 2016.

«Η υπόθεση των 2 συναδέλφων είχε αρχικά εκδικαστεί την 1/12/25 με τους συναδέλφους μας να καταδικάζονται πρωτόδικα για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση με την κατηγορία για “παράνομη βία” σε 10 μήνες σε 3ετή αναστολή», υπενθυμίζει το Συντονιστικό δράσης.

Μπροστά στη νέα αυτή δίκη και με κύριο σκοπό την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, το Συντονιστικό δράσης οργάνωσε μια μουσική βραδιά αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης το Σάββατο 12 Μάη 2018 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής. Ήδη από την εκδήλωση αυτή και με την οικονομική συνεισφορά αλληλέγγυων εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων, συναδέλφων και συναγωνιστών, έχει καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των δικαστικών εξόδων.

«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας που συνελήφθησαν στην απεργία της Κυριακής 28/12/14. Συνεχίζουμε να δίνουμε μαζί τους τη μάχη αυτή, η οποία αποτελεί μια κοινή μάχη για όλο τον κόσμο της εργασίας και του αγώνα», τονίζεται στο κάλεσμα για την συγκέντρωση αλληλεγγύης (σήμερα, Πέμπτη 24 Μάη) στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 2).

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης 22 Μάη, από τις 7μμ μέχρι τις 8.30μμ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός», «στο σημείο όπου είχε χτυπηθεί η απεργία και η απεργιακή κινητοποίηση από την εργοδοσία του Ιανού και τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν οι δυο εργαζόμενοι»:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)