to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:07 | 27.04.2015

Πολιτική

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Brussels Group

Ξεκινούν εκ νέου άμεσα οι εργασίες του Brussels Group, με τηλεδιάσκεψη σήμερα και νέα συνεδρίαση την Τετάρτη, προκειμένου να συζητηθούν οι ελληνικές προτάσεις.


Ενημέρωση

20:20 Ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Δευτέρας η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. Στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα σχετικά με την ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν εκ του σύνεγγυς την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η ελληνική διαπραγματευτική αποστολή με τους επικεφαλής της τρόικα.


Από την ελληνική πλευρά μετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, Φραγκίσκος Κουτεντάκης και ο ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Δραγασάκη Δημήτρης Λιάκος.

---------------------------------------------------

Ιδιαιτέρως κρίσιμες για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης Ελλάδας-θεσμών θεωρούνται οι επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς το αργότερο έως τις 8 Μαΐου θα πρέπει να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές με τους πιστωτές ώστε το Eurogroup της 11η Μαΐου να λάβει μια θετική απόφαση για την εκταμίευση δόσεων.

Σήμερα, Δευτέρα, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που μετέχουν στις συνομιλίες της «Ομάδας των Βρυξελλών» (Brussels Group) θα έχουν διεξοδικές συντονιστικές συζητήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης για το πρόγραμμα των επομένων ημερών.

Κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση αναλαμβάνει πλέον ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκη, ο οποίος επικοινώνησε χθες Κυριακή με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο. Το Brussels Group αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις Βρυξέλλες μεθαύριο Τετάρτη

Tηλεφωνική επικοινωνία με Α. Μέρκελ είχε την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας. Η συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση. Επιπλεόν, ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)