to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 24.11.2015

Κοινωνία

Διακόπηκε η δίκη των "Δελτάδων" για την εισβολή στα γραφεία του Δικτύου το 2010 - Την 1η Δεκέμβρη η συνέχεια

Με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα στις 11 π.μ. (λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων των Δικαστηρίων από 9 έως 11) στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Αίθουσα Προκάτ, Ευελπίδων) η δίκη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που στις 5 Μαΐου 2010 είχαν εισβάλει στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στην Τσαμαδού, στα Εξάρχεια, προκαλώντας τον τραυματισμό 3 μελών του Δικτύου και προξενώντας μεγάλες ζημιές στον χώρο


Ενημέρωση 15:20

Με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα στις 11 π.μ. (λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων των Δικαστηρίων από 9 έως 11) στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Αίθουσα Προκάτ, Ευελπίδων) η δίκη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που στις 5 Μαΐου 2010 είχαν εισβάλει στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στην Τσαμαδού, στα Εξάρχεια, προκαλώντας τον τραυματισμό 3 μελών του Δικτύου και προξενώντας μεγάλες ζημιές στον χώρο

Θυμίζουμε ότι η επανάληψη της δίκης έγινε μετά από έφεση του Εισαγγελέα Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης που αθώωνε τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι στην πρωτόδικη διαδικασία δεν λήφθηκαν υπόψη σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος των κατηγορουμένων.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας, κατατέθηκαν από την Πολιτική Αγωγή (Γ. Κούρτοβικ, Χρ. Μπακέλας, Έφη Τελλή) και την υπεράσπιση αναγνωστέα έγγραφα και η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί την 1η Δεκεμβρίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων αστυνομικών.

Προηγούμενη ενημέρωση (14:00) 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας. Σε δεκάλεπτη διακοπή προχωρά το δικαστήριο. 

------------

Η ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Άρχισε στις 15 Οκτώβρη η δίκη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών κατά των αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα οι οποίοι στις 5 Μαϊου 2010, μετά τη μαζικότατη αντιμνημονιακή διαδήλωση και το δολοφονικό εμπρησμό στη Marfin, εισέβαλαν απρόκλητα στα γραφεία των δύο συλλογικοτήτων, τραυμάτισαν σοβαρά τη σ. Μυρτώ Λαζαρίδου και βανδάλισαν το χώρο.

Ήδη από τις δύο πρώτες καταθέσεις μελών μας (Νίκος Γιαννόπουλος, Γιάννα Κούρτοβικ) επιβεβαιώθηκαν τόσο ο τραμπουκισμός και η φασιστική νοοτροπία των δελτάδων όσο και η θρασυδειλία των ισχυρισμών τους ότι δέχθηκαν επίθεση από «κουκουλοφόρους», ότι ουδέποτε εισέβαλαν στο κτίριό μας και ότι εμείς... αυτοτραυματιστήκαμε και καταστρέψαμε τα γραφεία μας για να τους συκοφαντήσουμε!

Ελπίζοντας ότι η Ομάδα Δέλτα, σύμφωνα με τη δήλωση του αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης, καταργείται και δεν μεταμοσχεύεται στα υπόλοιπα αστυνομικά σώματα, απαιτούμε την πλήρη διάλυσή της, το ξήλωμα των φασιστικών μηχανισμών από την Αστυνομία και την καταδίκη των δελτάδων.

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 24 Νοεμβρίου. Στις 9.00 στην Ευελπίδων, Αίθουσα Προκατ.

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών 

***********************************************

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)