to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 24.07.2013

Διεθνή

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον διαδήλωσης υποστηρικτών του αποπεμφθέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, γράφει η εφημερίδα αλ-Αχραμ.


Αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά επιτέθηκαν στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών, σύμφωνα με τον Γκέχαντ Ελ-Χάνταντ, εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δεν υπήρξε επιβεβαίωση για τους θανάτους αυτούς από το υπουργείο Υγείας.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ο στρατός απέπεμψε τον Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, ύστερα από τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ζητούσαν την παραίτηση του ισλαμιστή προέδρου.

Έκτοτε οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν διαδηλώσεις στο Κάιρο τις οποίες έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν μέχρι να επιστρέψει ο Μόρσι στην εξουσία και η χώρα στη νομιμότητα, όπως δηλώνουν.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα μποϋκοτάρει τις συνομιλίες για την εθνική συμφιλίωση που ζήτησε ο προσωρινός πρόεδρος Αντλι Μανσούρ, δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα αρχές χθες ο Αχμέντ Αρεφ, εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης. Ούτε οι οργανώσεις που έχουν σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα θα μετάσχουν στις συνομιλίες καθώς δεν αναγνωρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, τόνισε.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Δευτέρα ο προσωρινός πρόεδρος Αντλι Μανσούρ απηύθυνε έκκληση για εθνική συμφιλίωση ώστε να σταματήσει ο διχασμός στη χώρα.

Παράλληλα βόμβα που εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Μανσούρα στο Δέλτα του Νείλου προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 14 αξιωματικών της αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)