to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:39 | 06.12.2012

Κοινωνία

Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με καταλήψεις

Την συνέχιση των καταλήψεων Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αποφάσισε σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Επιπλέον στην συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή από κάθε εργασία για το Σάββατο και την Κυριακή ενώ η Δευτέρα ορίζεται ως ημέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των Δήμων και γενικών συνελεύσεων.
 
Τέλος την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ των Συλλόγων για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με νέα πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον κατάπτυστο Ν.4093/2012.
Συγκεκριμένα, προβλέπει πως όταν δια νόμου επέρχεται αυτομάτως αλλαγή στην εργασιακή σχέση, αυτό ισχυρίζονται, θα μπορεί να το επικαιροποιήσει ένας εργαζόμενος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το πάτημα ενός πλήκτρου. Τι και αν υπάρχει Δήμαρχος! Τι και αν υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο!

Οι απολύσεις θα διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προφανώς σε αυτό τον τομέα και προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις με μια απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «πατάσσεται» επιτέλους η γραφειοκρατία, εκσυγχρονίζεται η Δημόσια Διοίκηση, εφαρμόζεται και προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση !!!

Προτείνουμε δε, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με περιττό «μελάνι και χαρτί» η απόλυση να « κοινοποιείται με e-mail ». ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΚΗ.

Αντιληφθείτε το κύριοι… Δεν πρόκειται να κάνουμε ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί !!! Δική σας πλέον η ευθύνη…

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Υπουργού Εσωτερικών, στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η συνάντηση αυτή αν και ήταν ένα θετικό βήμα, μια πρωτοβουλία μετά τη στάση του κ. Μανιτάκη που προτιμά να κρύβεται προκειμένου άλλοι να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά» δεν πρόσθεσε κάτι σημαντικό.

Μεταφέρθηκε δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη η δέσμευση του κ. Αντώνη Μανιτάκη πως δεν θα γίνουν «απολύσεις», αλλά μόνο μετακινήσεις, χωρίς όμως να υπάρξει καμία εγγύηση, καμία διασφάλιση μιας και οι διατάξεις που ο κ. Μανιτάκης εισηγήθηκε «άλλα προστάζουν».

Η Κ.Ε.Δ.Ε. υποστήριζε την θέση περί εσωτερικής κινητικότητας υπαλλήλων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, με συγκεκριμένα κριτήρια και αφού πρώτα καταγραφεί που πλεονάζει και που λείπει προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίαση της σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, αποφάσισε:

1. Συνεχίζουμε τις καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή Δεκεμβρίου, επικεντρώνοντας στην κατάληψη των Γραφείων Προσωπικού προκειμένου κανένα στοιχείο, καμιά διαπιστωτική πράξη να μην σταλεί.

2. Αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012.

3. Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, ορίζεται ως μέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των Δήμων προκειμένου με μαζική συμμετοχή εργαζομένων να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, οι οποίες και θα αποφασίσουν-προτείνουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων θα πρέπει πλέον να εξειδικεύσουν τις δράσεις και τη μορφή και ΟΧΙ αόριστα να παραπέμπουν σε κλιμάκωση. Οι διαθέσεις των Συλλόγων είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεών μας.

4. Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής σύσκεψης Διοικητικών Συμβουλίων, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν προτάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Στο τέλος της σύσκεψης, θα υπάρχει από τους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενημέρωση σε σχέση με την νομική αντιμετώπιση της διαθεσιμότητας-απόλυσης συναδέλφων. Επισημαίνουμε πως, οι Σύλλογοι ειδικά της Περιφέρειας μπορούν να αξιοποιήσουν όλες τις ημέρες έως τη σύσκεψη, για την πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων.

5. Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.
  
Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Μανιτάκης και η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, προσπαθούν να φοβίσουν, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μας εξαθλιώσουν και να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για μας η απόφαση είναι εύκολη!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)