to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 07.01.2021

Πολιτική

Συνεχίζει το χάιδεμα ο Γ. Γεραπετρίτης παρά το «αντάρτικο»: Είμαστε «στην ίδια πλευρά» με την εκκλησία

Ο Γ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε και σήμερα την ανοχή της κυβέρνησης στον χθεσινό «τσαμπουκά» της Εκκλησίας κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων - Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αιφνιδιαστικά περιοριστικά μέτρα, το οποίο επιβεβαίωσε και ο Βασίλης Κικίλιας


Όπως σημειώνει η Αυγή:

Σύρεται πίσω από τις εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού η κυβέρνηση, με την ανοχή της στον τσαμπουκά της Εκκλησίας να ανοίξει τους ναούς στους πιστούς τα Θεοφάνεια, έχει φέρει τη χώρα προ των πυλών του τρίτου κύματος του κορωνοϊού. Τώρα, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικών.

 «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

Ο Γ. Γεραπετρίτης, πάντως, απέφυγε να τοποθετηθεί ουσιαστικά απέναντι στο «αντάρτικο» της Εκκλησίας. «Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», ισχυρίστηκε μία ημέρα μόλις μετά τα Θεοφάνεια και τις εικόνες συνωστισμού έξω από τους ναούς. Είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, ανέφερε χαρακτηρίζοντας μάλιστα απόκλιση τη στάση της Εκκλησίας ενώ η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να μείνουν κλειστοί οι ναοί

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες. Τέλος, σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα σχολεία».

Λίγο αργότερα, την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ερωτηθείς αν οδεύουμε σε ένα ακόμη πιο σκληρό lockdown, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με καλύπτει η δήλωση του Γ. Γεραπετρίτη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)