to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 09.11.2017

Διεθνή

Συνεχίζει ακροδεξιά η πρωθυπουργός της Πολωνίας, δεν θέλει... «ιδεολογική λογοκρισία» του χριστιανισμου

Η Πολωνία θέλει να είναι σίγουρη ότι οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται «ιδεολογική λογοκρισία» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο, υπογραμμίζοντας την αντίθεση του κόμματός της, του εθνικιστικού, ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στη μετανάστευση των μουσουλμάνων.


Μαζί με την Ουγγαρία, η Πολωνία αρνήθηκε να αποδεχθεί το μερίδιό της στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή στις χώρες της ΕΕ χιλιάδων αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο ισχυρισμός της Βαρσοβίας είναι ότι μουσουλμάνοι μετανάστες εγείρουν μια απειλή στην εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας.

Σε μια ομιλία της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, η Σίντλο δήλωσε ότι οι χριστιανοί στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να νιώθουν άβολα ή ντροπιασμένοι για την πίστη τους και τις παραδόσεις τους.

«Τασσόμαστε υπέρ μιας (ΕΕ) όπου οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται ιδεολογική λογοκρισία», δήλωσε σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το πολωνικό ινστιτούτο διεθνών σχέσεων.

Οι σφυγμομετρήσεις στην Πολωνία – μιας από τις πλέον ομοιογενείς χώρες εθνοτικά και θρησκευτικά στην Ευρώπη – δείχνουν ότι τρεις στους τέσσερις Πολωνούς τάσσονται ενάντια στην υποδοχή προσφύγων.

Σε μια συγκεκαλυμμένη κριτική ενάντια στην Γαλλία και την Γερμανία, τις παραδοσιακές κινητήριες δυνάμεις της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, η Σίντλο δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία θα πρέπει να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην διαδικασία λήψης αποφάσεων του μπλοκ.

«Η αρχή της ΕΕ για το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών της θα σταματήσει να είναι ένα κενό γράμμα, όταν ο διάλογος για το μέλλον της ΕΕ θα γίνεται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, όχι σε τρεις ή τέσσερις πρωτεύουσες», σημείωσε.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας επανέλαβε ότι η χώρα της θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, αλλά ο αυξανόμενος ευρωσκεπτικιστικός σε αρκετές χώρες αποτελεί ένα σημάδι ότι «αρκετοί πολιτικοί» είναι απρόθυμοι να αναγνωρίσουν τα προβλήματα εντός του μπλοκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)