to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 28.11.2022

Πολιτική

Αποκάλυψη Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Μανιαδάκης ήταν βασικός μάρτυρας στις ΗΠΑ για Novartis

Πρόκειται για τον διαχρονικό σύμβουλο υπουργών Υγείας επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για Novartis και το πρόσωπο πάνω στο οποίο η ΝΔ έχτισε το αφήγημα της σκευωρίας ασκώντας διώξεις στον Κ. Βαξεβάνη και άλλα πρόσωπα για να απαλλαγούν στη συνέχεια πανηγυρικά με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου


Δεν είχαν τέλος οι εκπλήξεις και οι… αποκαλύψεις από τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με το Documento, κάποια στιγμή ο Κώστας Βαξεβάνης ρωτήθηκε από το δικηγόρο Ιπποκράτη Μυλωνά, ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της εισαγγελέως Τουλουπάκη για το σκάνδαλο Novartis και τον Νίκο Μανιαδάκη. Πρόκειται για τον διαχρονικό σύμβουλο υπουργών Υγείας επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για Novartis και το πρόσωπο πάνω στο οποίο η ΝΔ έχτισε το αφήγημα της σκευωρίας ασκώντας διώξεις στον Κ. Βαξεβάνη και άλλα πρόσωπα για να απαλλαγούν στη συνέχεια πανηγυρικά με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Όπως είχε αποκαλύψει ο Βαξεβάνης στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου,Κ. Αλεβιζοπούλου μία από τις πηγές του στο σκάνδαλο Novartis ήταν και ο Νίκος Μανιαδακης.

Σήμερα στο Δικαστήριο ο Κ. Βαξεβάνης αποκάλυψε πως «ο Μανιαδάκης ήταν ο βασικός μάρτυρας στην Αμερικη για το σκάνδαλο Novartis και από ότι λένε θα πάρει και το μεγαλύτερο ποσό» ως αποζημίωση επειδή συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Κ. Βαξεβάνης ανέφερε ακόμη πως «ο Μανιαδακης πήγε στην Αμερική και έδωσε πληροφορίες για πολιτικά πρόσωπα» ενώ υπενθύμισε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Μανιαδάκης ότι εκβιαζόταν από το Γιάννη Στουρνάρα να μην μιλήσει.

«Οι Αμερικανοί τον έλεγαν killer ότι δεν έχει κανένα φραγμό να τα πει όλα για το σκάνδαλο Novartis» σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης.

«Η Ζαμανίκα είχε ζητήσει από Ράικου να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη αλλά δεν το έκανε»

Ο Κ. Βαξεβάνης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη, συνήγορο υπεράσπισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη εάν «η ανακρίτρια Ζαμανίκα είχε ζητήσει από την εισαγγελέα Ράικου συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά αλλά δεν έγινε και το έπραξε η διάδοχος της η κα Τουλουπάκη.

Ο Κ. Βαξεβάνης επιβεβαίωσε πως πράγματι η κα Ζαμανίκα είχε ζητήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη στην υπόθεση Λιακουνάκου σε ορισμένα πρόσωπα για νέα αδικήματα. Κάτι που έκανε στη συνέχεια η διάδοχος της Ελένης Ράικου, η κατηγορούμενη σήμερα εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο, Ελένη Τουλουπάκη.

Ερωτηθείς από το Γ. Μαντζουράνη εάν τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις προφυλακίστηκαν, η απάντηση Βαξεβάνη ήταν καταφατική.

Όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία δεδομένης της αναφοράς Ζαμανίκα για τα «ξεχασμένα» έγγραφα στην υπόθεση Λιακουνάκου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)