to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 19.11.2014

πηγή: Καθημερινή

Κοινωνία

Συνέχιση κινητοποιήσεων εξετάζουν οι δικηγόροι

Την Παρασκευή λήγει η τριήμερη προειδοποιητική αποχή στην οποία προβαίνουν διαμαρτυρόμενοι για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


Προς συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και την ερχόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται οι δικηγόροι.

Την Παρασκευή λήγει η τριήμερη προειδοποιητική αποχή στην οποία προβαίνουν διαμαρτυρόμενοι για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ωστόσο την ίδια ημέρα συνεδριάζει η Ολομέλεια των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω σταση του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής παρουσία εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων - μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν οι κύριες Βασιλική Θάνου, Ειρήνη Γιανναδάκη και ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας -, εκτοξεύθηκαν πυρά κατά των βασικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, της τακτικής διαδικασίας ενώπιον των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων και της αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ διατυπώθηκαν καταγγελίες για άκρως «προσχηματική διαβούλευση» από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης.

Απο την πλευρά της η κυρία Θάνου, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αγνόησε τις παρατηρήσεις των φορέων της Δικαιοσύνης,  για την εμμάρτυρη κατάθεση, παρά τη σημείωσή τους ότι «η εξέταση του μάρτυρα ενώπιον του δικάζοντος δικαστή, αποτελεί το κλειδί για την εξεύρεση της αλήθειας  και την ορθή επίλυση της διαφοράς».

Η κ. Θάνου κάλεσε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να σεβαστεί το θεσμό της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε και πάλι την από μέρους της κυβέρνησης παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσής της να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και να καταλύει έτσι το κράτους Δικαίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)