to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 05.12.2019

Πολιτική

Συνεχής η παρουσία του Νίκου Μανιαδάκη στο υπουργείο Υγείας από το 2010 ως το 2014

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη σχέση του με τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μανιαδάκης παραδέχτηκε ότι, επί ηγεσίας του κ. Λοβέρδου, στο υπουργείο Υγείας, είχε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα, λέγοντας πως είχε προταθεί από τον Μ. Σαλμά! 

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη, ρώτησε τον Ν. Μανιαδάκη το εξής: Είπατε ότι δεν συνεργαστήκατε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όμως υπάρχει απόφαση και την καταθέτουμε ότι είχατε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα επί υπουργίας Λοβέρδου. Τι απαντάτε; Ο κ. Μανιαδάκης, λοιπόν, απάντησε πως ήταν πρόταση του Σαλμά.

Κατόπιν, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, η Δ. Αυγέρη ρώτησε τον Ν. Μανιαδάκη αν ισχύουν αυτά που είχε καταθέσει, όχι με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές: Ότι δηλαδή την περίοδο 2010-11 ορίστηκε επί υπουργίας Λοβέρδου μέλος 11μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2010 ορίστηκε από τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νικόλαο Πολύζο πρόεδρος επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης, ότι τον Φεβρουάριο του 2011 ορίστηκε, πάλι από τον κ. Πολύζο, υπεύθυνος για την μηχανοργάνωση των νοσοκομείων. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Μανιαδάκης ήταν ότι πιέστηκε για να τα πει...

Επανερχόμενος στο ζήτημα της σχέσης του με τον Θ. Πλεύρη, ο Ν. Μανιαδάκης δήλωσε ότι  συνεργάστηκε μαζί του και επί υπουργίας Γεωργιάδη και επί Βορίδη. Και πρόσθεσε ότι είχανε συναντήσεις περιοδικά με τον κ. Πλεύρη. Επιπλέον, δήλωσε ότι και οι δύο αυτοί υπουργοί είχαν πολλούς νομικούς συμβούλους και γίνονταν συναντήσεις για κάποιες αποφάσεις, όπως λόγου χάρη για τα θέματα που έθετε η τρόικα. Σε κάποιες από αυτές είχαν τον κ. Πλεύρη, σημείωσε.

Σκάνδαλο η υπόθεση Νοβάρτις, οι εισαγγελείς κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ν. Μανιαδάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Ραγκούση σχετικά με την ορθή ή όχι εκτέλεση των καθηκόντων από την πλευρά των εισαγγελέων, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι εισαγγελείς ό,τι έκαναν το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο, στο πλαίσιο της δουλειάς τους οι άνθρωποι!

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί εκ νέου στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα

Σε ερώτηση του Γ. Ραγκούση σχετικά με το αν δεσμεύεται ότι στο μέλλον ότι δεν θα υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου κατηγορουμένου ή ότι αν θα επαναφέρει το περιεχόμενο των καταθέσεων που έχει δώσει ως προστατευόμενος μάρτυρας, ο Ν. Μανιαδάκης απάντησε: Με αιφνιδιάζετε! Δεν το αποκλείω. Είμαι κατηγορούμενος δεν θέλω να απαντήσω.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)