to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 17.11.2012

left.gr

Διεθνή

Συνεχής ενημέρωση για την επίθεση στη Γάζα: στη Λωρίδα ο υπ. Εξωτ. της Τυνησίας

Το Ισραήλ βομβαρδίζει το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, σύμφωνα με το Al Arabiya. Βϊντεο από την επίθεση στο αρχηγείο της Χαμάς, που υπέστη σοβαρές καταστροφές.


Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, 4η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

09:54 GMT: Ο Τυνήσιος υπουργός εξωτερικών διαβεβαιώνει, κατά την επίσκεψή του στη Γάζα, ότι η Τυνησία μαζί με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την Ισραηλινή επιθετικότητα.


08:52 GMT: Το Ισραήλ βομβαρδίζει το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, σύμφωνα με το  Al Arabiya


5:01 GMT: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε την έδρα  της Χαμάς στη Γάζα, καθώς η ισραηλινή επίθεση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα της, ανέφερε το IDF. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, το κτίριο της Χαμάς καταστράφηκε ολοσχερώς και τα γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.


O BOMBAΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ:


05:00 GMT: Κατά τη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ χτύπησε άλλα “85 θέσεις τρομοκρατών στη  Γάζα”, ανέφερε ο Ισραηλινός Στρατός.


00:20 GMT: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα  του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Ο Ομπάμα συζήτησε την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Παρασκευή. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την απώλεια  του ισραηλινού και του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου (3η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα)


Ισραηλινά τανκς κοντά στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας, 16/11/2012 (Reuters/Ronen Zvulun)


 

 23:54 GMT: Ο Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς Μούσα Αμπού Marzouk είπε στο  πρακτορείο ειδήσεων Maan ότι δεν αναμένει σύντομα  κατάπαυση του πυρός. “Υπάρχουν πολλές εκκλήσεις για εκεχειρία, αλλά δεν θα γίνει σύντομα”, είπε.


23:40 GMT: Η hacktivist ομάδα, Anonymous, ισχυρίστηκε ότι έχει επιτεθεί  στην ιστοσελίδα της ισραηλινής κυβέρνησης, www.tel-aviv.gov.il. Η ιστοσελίδα δεν ήταν διαθέσιμη από το Σάββατο το πρωί. Η ομάδα υποστήριξε επίσης ότι διέγραψε μια βάση δεδομένων στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι μέρος  της λεγόμενης # OpIsrael που ξεκίνησαν οι  Anonymous για να  υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους.


22:35 GMT: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το IDF, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις σε 30 σύμφωνα με Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.


 22:30 GMT: Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει εκφράσει την ανησυχία του για τον αριθμό των θυμάτων παιδιών που προκύπτουν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα. Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4 παιδιά Παλαιστινίων   και έχουν τραυματιστεί πάνω από 60  από την Τετάρτη που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η οργάνωση πιστεύει επίσης ότι 50 Ισραηλινοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων  παιδιών έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες της Χαμάς στο Ισραήλ.


21:20 “Δεν είναι πρόθεσή μας να πάμε σε πόλεμο, και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η επιχείρηση δεν θα κρατήσει ούτε  ένα λεπτό περισσότερο από ό, τι απαιτείται,” δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.



20:48 GMT: Ο διοικητής της  Χαμάς Αχμέντ Αμπού Τζαλάλ σκοτώθηκε   σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, αναφέρει το AFP επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.



Aπό τη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα


Σχετικά, στο κεντρικό μας θέμα που ενημερώνεται τακτικά:


Πεθαίνοντας στη Γάζα, μέρα 4η: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)