to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:05 | 18.11.2012

left.gr

Διεθνή

Συνεχής ενημέρωση για την επίθεση στη Γάζα: Κυριακή, 5η μέρα αιματοχυσίας

Mια, ακόμα, φρικτή μέρα για το 1 εκατ. κατοίκους της Γάζας, που σφυροκοπούνται ανελέητα από τον πανίσχυρο ισραηλινό στρατό. 11 νεκροί από ένα μόνο χτύπημα στο σπιτι μιας οικογένειας, τα 4 θύματα παιδιά. Η παλαιστινιακή αντίσταση απαντά με ρουκέτες.


Από τη συνεχή ενημέρωση στη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα:  Η Γάζα υπό ισραηλινή επίθεση (συνεχής ενημέρωση)

Κυριακή 18 Νοεμβρίου, 5η μέρα της Ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

20:43 Ισραηλινά πολεμικά βομβαρδίζουν περιοχή κοντά στο νοσοκομείο αλ-Καραμά, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο νοσοκομείο και σε διπλανά κτίρια.


19:13 Ομάδα 350 Αιγυπτίων ακτιβιστών  βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα με σκοπό να   να δείξουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον λαό της Γάζας.


Αιγύπτιοι ακτιβιστές περιμένουν να περάσουν στη Γάζα

18:11 Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ ανακοινώνουν ότι έχουν βομβαρδίσει ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και ένα πολεμικό πλοίο σε απάντηση των έντεκα νεκρών αμάχων στο   Sheikh Radwan.


18:00  Επτά μέλη της οικογένειας Abu Shehada τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή ανατολικά τoυ καταυλισμού προσφύγων al-Maghazi, στην κεντρική Γάζα.


17:52 Άλλο ενα παιδί, ο Ranin al-Dalou, έχει πεθάνει από την βομβαρδιστική  επίθεση του Ισραήλ στο σπίτι της οικογένειας al-Dalou, στο Sheikh Radwan στην πόλη της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό είναι τώρα  11, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Bίντεο -με πολύ σκληρές εικόνες-που δείχνει τα σκοτωμένα παιδιά μπορείτε να δείτε εδώ)



16.53 Οι Αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν την Κυριακή το πρωί πέντε ρουκέτες απ ‘ευθείας σε ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο ανοικτά των ακτών της κεντρικής Γάζας.


Οι Ταξιαρχίες ανέφεραν σε ανακοινωθέν τους ότι οι μαχητές πυροβόλησαν πέντε ρουκέτες του τύπου “107″ σε ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο ανοικτά των ακτών του προσφυγικού καταυλισμού Nuseirat, επιβεβαιώνοντας ότι οι πύραυλοι έπληξαν άμεσα τον στόχο τους.


16:30 Δέκα  άμαχοι από την ίδια οικογένεια (Al-Dalou)  σκοτώθηκαν,  στην τελευταία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή  στην οδό Al-Nasr, στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Στους εξήντα πέντε έχουν φθάσει οι νεκροί.


10 άμαχοι από την ίδια οικογένεια (Al-Dalo) σκοτώθηκαν  στην τελευταία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην οδό Al-Nasr, στο κέντρο της πόλης της Γάζας.


Παλαιστίνιοι γύρω από ένα κατεστραμένο σπίτι ενώ μέλη της πολιτικής άμυνας αναζήτούν τα θύματα κάτω από τα ερείπια μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας. (Reuters / Suhaib Salem)


15:07 H Τοπική ομάδα ελευθερίας του Τύπου Mada “καταδικάζει σθεναρά τη νέα ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και την άμεση στόχευση  των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης”.


15:03 Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα παραμένουν κλειστά αποτρέποντας την παράδοση  τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων   και οι ζωές των 1,7 εκατομμυρίων αμάχων στη Γάζα είναι σε κίνδυνο.


Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ουσιαστικά δεν έχει κανένα καταφύγιο όπου οι πολίτες να μπορούν να προστατευτούν, από την πρώτη μέρα και νύχτα βομβαρδισμών. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων  έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ενώ ήταν μέσα στα σπίτια τους, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των κατοικημένων περιοχών και του γύρω χώρου, με βόμβες βάρους έως και ενός τόνου που έριξαν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 . “


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από το Twitter του Νόαμ Τσόμσκι:


“Δίχως στρατιωτικό εξοπλισμό, δίχως καμιά οργανωμένη στρατιωτική επιχείρηση, δίχως στρατό. Και το αποκαλείτε πόλεμο. Δεν είναι πόλεμος, είναι δολοφονία. Επιτίθενται  σε φτωχογειτονιές και σε ένα πληθυσμό που δεν έχει καμία δύναμη από αέρος, δίχως αεράμυνα, δίχως ναυτικό, δίχως βαρύ οπλισμό, δίχως μονάδες πυροβολικού. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί εξελιγμένα αεροσκάφη επίθεσης και πολεμικά πλοία και βομβαρδίζει πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία, πολυκατοικίες, τζαμιά…” (Nόαμ Τσόμσκι στο Twitter)


14:56 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα λέει ότι θα γνωρίζει τις επόμενες 36 έως 48 ώρες κατά πόσο μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στην ανάσχεση της κρίσης στη Γάζα.


14:44 Αναφέρονται δύο ακόμα  θάνατοι στη Γάζα σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 56: Ο Muhammad Abu Naqira σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση Ράφα και μια αεροπορική επιδρομή σε στη συνοικία της πόλης ης Γάζας,Shujaiyya σκοτώθηκε ο Saadiyya al-Theib, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.


14:33 Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στον καταυλισμό προσφύγων αλ-Shati , ο 27-χρονος Ahmad Nahhal και ο  9χρονος Tasneem Nahhal.  539 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από την Τετάρτη.


14:31 Το Ισραήλ έχει καταλάβει την ραδιοφωνική συχνότητα της Χαμάς, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού στο Ma’an, αρνούμενος να σχολιάσει σχετικά με το σκοπό ή το περιεχόμενο των εκπομπών του στρατού για τους κατοίκους της Γάζας.


14:18 Επτά τραυματίες από βομβαρδισμούς ισραηλινών ελικοπτέρων στην συνοικία της πόλης της Γάζας  al-Nasr.


Πάνω από 45 οι νεκροί (λίστα με τα ονόματα των νεκρών)

14:14 Οι Ταξιαρχίες αλ -Κασάμ είπαν ότι έχουν εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς προς την  Herziliya, βόρεια του Τελ Αβίβ.


14:10 Παλαιστινιακές στρατιωτικές ομάδες αναγγέλουν ότι έχουν εκτοξεύσει 15 πυραύλους σε Ασντόντ και Άσκελον.


12:40 Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους διεθνείς δημοσιογράφους και ανταποκριτές στη Γάζα “να μείνουν μακριά από τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις της Χαμάς”. Εξήγησε ότι βομβάρδισε τα κεντρικά γραφεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης  στην πόλη της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί, διότι οι “επιχειρησιακές επικοινωνίες” της Χαμάς βρίσκονται στο ίδιο κτίριο.




12:31 Ο ισραηλινός εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι ένας Ισραηλινός έχει ελαφρά τραυματιστεί από ρουκέτα που έπεσε στο   Shaar Hanegev.


Screenshot from twitter.com user @haaretzcom

11:51 Το Ισραήλ χτύπησε τον καταυλισμό προσφύγων al-Shati  στην ακτή της πόλης της Γάζας, σκοτώνοντας δύο Παλαιστίνιους συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ma’an. Οκτώ οι τραυματίες από την επίθεση.


11:47 “Το Ισραήλ προσπαθεί να φιμώσει τον Παλαιστινιακό και τον διεθνή Τύπο, χτυπώντας τα κεντρικά γραφεία μέσα  στην πόλη της Γάζας”, είπε ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας, Mustafa Barghouti στο Ma’an.

“Προσπαθούν να φοβίσουν τον Τύπο,” λέει ο Barghouti, ονομάζωντας τις επιθέσεις εγκλήματα πολέμου.   Έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από ττις επιθέσεις νωρίτερα σήμερα το πρωί.


11:36 Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avital  Leibovich γραφει στο twitter ότι θα προβεί σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με  την στόχευση των κτιρίων των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην πόλη της Γάζας.


11:20 Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, λέει ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για “σημαντική επέκταση” της επίθεσης στη Γάζα.


10:06  : Ένα αγόρι 18 μηνών   έχασε τη ζωή του σε νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα,   Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι συνολικά τρία παιδιά έχουν σκοτωθεί από τα μεσάνυχτα στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με  ανταποκριτή του Reuters Noe Browning στην Παλαιστίνη.

A Palestinian man kisses the body of one of his children during their funeral in the northern Gaza Strip.(Reuters / Mohammed Salem)

Γάζα, 18/11/2012 (Reuters / Mohammed Salem)




Προηγούμενη ενημέρωση από τη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς σύνορα:


Σχετικά, στο κεντρικό μας θέμα που ενημερώνεται τακτικά:


Πεθαίνοντας στη Γάζα: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)