to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 14.10.2012

Κοινωνία

Συνεχής Ενημέρωση: Φασιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

20.30: Η αντιφασιστική πορεία κατέληξε στην Καμάρα συνοδευόμενη από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις αποτελούνταν από 600 άτομα. (Πηγή: alterthess.gr)


20.18: Η αντιφασιστική πορεία έχει μπλοκαριστεί από τα ΜΑΤ στο ύψος της οδού Βενιζέλου. (Πηγή: alterthess.gr)



20.30: Η αντιφασιστική πορεία κατέληξε στην Καμάρα συνοδευόμενη από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις αποτελούνταν από 600 άτομα. (Πηγή: alterthess.gr)


20.18: Η αντιφασιστική πορεία έχει μπλοκαριστεί από τα ΜΑΤ στο ύψος της οδού Βενιζέλου. (Πηγή: alterthess.gr)


19.52: Παράλληλα προχωρούν οι πορείες φασιστών αντιφασιστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης... Αυτή τη στιγμή τα μέλη των φασιστικών οργανώσεων βρίσκονται επί της Λεωφόρου Νίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους, ενώ οι αντιφασιστικές οργανώσεις πορεύονται στην Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους. Επί ποδός η αστυνομία.
(Πηγές ρεπορτάζ: thestival.gr)


19.35:  Πιο πολλά τα ΜΑΤ απ τους φασίστες. Μόνον 100 οι φασίστες. Εντολή του επικεφαλής: "1 μετρό ο ένας από τον άλλο". (Πηγή: twitter.com/mia484)


19.29: Ένταση με την αστυνομία στο λευκό πύργο. Οι φασίστες θέλουν να ανέβουν προς Καμάρα. Τελικά η πορεία θα γίνει μόνο στην Νίκης. (Πηγή: twitter.com/AndreasKakaris)


19:20 Εικόνες από τη φασιστική συγκέντρωση: Πηγή thestival


2012-10-14_18.55.38

2012-10-14_18.55.58


19.05: Έκλεισε η Νίκης. Η φασιστική πορεία θα ανέβει Τσιμισκή και θα πάει μέχρι Αριστοτέλους. Κέντρο κλειστό. (Πηγή: twitter.com/AndreasKakaris)



18.18: Περίπου 100 άτομα αυτή τη στιγμή στον λευκό πύργο, στη φασιστική συγκέντρωση. (Πηγή: twitter.com/AndreasKakaris)



17.56: Πανό συγκεντρωμένων αντιφασιστών: "Να τσακίσουμε τον φασισμό στους δρόμους της αντίστασης στις γειτονιές της αλληλεγγύης-Αντιφασιστική Συνέλευση (Πηγή φωτογραφίας: twitter.com/gazakas)



17.30: Στον Λευκό Πύργο έχει εμφανιστεί μια ομάδα φασιστών η οποία είναι περικυκλωμένη από άντρες των δυνάμεων της αστυνομίας. (Πηγή: alterthess.gr)


17.15: Δ.Γούναρη με Τσιμισκή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα από την Αριστερά και τον αναρχικό χώρο οργανώνοντας αντιφασιστική συγκέντρωση. Οι συγκεντρωμένοι είναι περικυκλωμένοι από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. (Πηγή: alterthess.gr)


200-250 αντιφασιστες/τριες ήδη στο σημείο που η πλατεία Ναβαρινου συναντά την Τσιμισκή #skg

Πηγή φωτογραφίας: twitter.com/gazakas


Φασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα "Στόχος" καλεί στις 18:30 σε τελετή "Τιμής και Μνήμης στον Παύλο Μελά" στο Λευκό Πύργο. Το πρωί πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα με τη συμμετοχή σύσσωμης της Χρυσής Αυγής (φωτό).



"Εκατοντάδες εθνικιστών παρευρέθησαν στην Τελετή Τιμής και Μνήμης που παρατέθηκε στον Παύλο Μελά, υπό τη διοργάνωση του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής και της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεοναζιστική οργάνωση.


Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετοχή θα έχει η Χρυσή Αυγή και στην αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 


Οι αντιδράσεις


Αντιδράσεις αναμένονται από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις. Θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα, στις 16.00, συγκέντρωση, στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Τσιμισκή. Τη συγκέντρωση οργανώνει η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό», η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάνια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και αντιεξουσιαστές.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)